Spis godt i Tivoli

19/11 2009
Opdateret 20/4 2010

 

Når maven rumler i Tivoli, kan det være lidt af en udfordring at finde spisesteder med et fornuftigt forhold mellem pris og kvalitet - men de findes. Vi har udvalgt en lille række af vores egne favoritter til forskellige lejligheder i denne lguide til vådt og tørt i Carstensens gamle have.

_________________

Med vennerne på Ultimo

Med vennerne på Ultimo

Café Ultimo er med en ung og livlig atmosfære det perfekte sted at invitere vennerne ned efter en tur rundt i haven. Menuen er italiensk, og maden er enkel, rustik og tro mod sit nationale ophav, men præsenteres flot og moderne. Prisniveauet er ganske rimeligt, og hvis man deler et par forretter og holder sig til pizza og pasta til hovedretten, kan man sagtens få stillet sulten uden at føle sig ribbet. Især hvis man holder sig fra alt for mange af de gode cocktails i baren efter middagen.

Cafe Ultimo i Tivolis profil på Spiseliv »

Med børn på Wagamama

Med børn på Wagamama

Når de små maver knurrer er Wagamama et godt sted at gå hen, for her går det stærkt med serveringen, og prisniveauet er ganske børnefamilievenligt. Menuen består af asiatisk inspirerede retter som gyoza, stegte rejer, grillspyd og nudeleretter, og der lægges op til, at man vælger forskellige retter til alle og deler dem mellem sig. Der findes også særlige børnemenuer. Maden ankommer ikke nødvendigvis samtidig, til gengæld er den varm, og man behøver ikke at sidde og vente på, at alle retterne er færdige.
 

Med den eneste ene på The Paul

Med den eneste ene på The Paul

Lad det være sagt med det samme: The Paul er ikke billigt. Til gengæld er det det perfekte sted at invitere en helt særlig person hen til en helt særlig gourmetoplevelse, som ikke fås lignende nogen andre steder i byen. Paul, med efternavnet Cunningham, er kendt for sin afslappet dekadente stil med masser af dyre råvarer og velsmag.

Hvis I kommer til frokost, kan oplevelsen endda være helt økonomisk overskuelig – en tre-retters menu koster 375 kroner inklusiv et glas vin, snacks, appetizers og Pauls hjemmelavede flødebolle.

Med forretningsforbindelser på Nimb

Med forretningsforbindelser på Nimb

Det fuldstændig overdådige Nimbkompleks er et must-see på gourmandens vej gennem Tivoli, og den stilede indretning med højt til loftet, bløde møbler og pletfrie toiletter gør Nimb til det oplagte sted at mødes med forretningsforbindelser. Blandt de mere ekstravagante tilbud er gourmetrestauranten Herman, som er dejlig men dyr, og den nye Nimb Bar på førstesalen.

Hvis man gerne vil sidde i smukke omgivelser, men ikke er parat til de helt store økonomiske udlæg, er Nimbs Vinotek i kælderen et godt bud. Her kan man få et meget stort udvalg af klassiske og mere nymodens vine, og til sultne maver et der enkle charcuterie- og osteanretninger med nordiske delikatesser at få.

Nimb Vinoteks profil på Spiseliv »

Læs mere om Herman og Nimb Bar

Med familien på Grøften

Med familien på Grøften

Hvis familien fra Jylland - eller hvor ens familie nu er fra - er på besøg, er Grøften et anbefalelsesværdigt sted at slå vejen forbi, når  sulten melder sig. Menuen er klassisk dansk med skipperlabskovs ad libitum som en af specialiteterne. Derudover står den på klassisk smørrebrød, traditionelle danske retter og asparges fra Søren Wiuff i højsæsonen. Prisniveauet er ganske rimeligt kvaliteten og beliggenheden i Tivoli taget i betragtning.

Grøften tiltrækker alskens godtfolk, politikere, pressefolk og kendisser og det kan være temmelig svært at få et bord, hvis man kommer forbi uden at have bestilt på forhånd.

Grøftens profil på Spiseliv »

Med mormor på Vaffelbageriet

Med mormor på Vaffelbageriet

Med en historie, der går tilbage til 1906, er Vaffelbageriet et af Tivoliabonninernes foretrukne mødesteder, og det er det perfekte sted at invitere mormor ned til en flødekage og en kop kaffe uden så mange dikkedarer. Udvalget af kager er blandt landets største, og derudover kan man få hjemmelavet is, vafler, pandekager, æbleskiver og spirituøse drikke at styrke sig på inden turen går videre ud i den pyntede have.

Vaffelbageriets profil på Spiseliv »

Når sliktrangen melder sig

Når sliktrangen melder sig

Tivoli er kendt for sine candyfloss, kæmpeslikkepinde, bolschesutter og masser af Friskois. Men på det seneste har kvalitetsslikket også gjort sit indtog i den gamle have. Senest med lakridsboden ved arkaden, hvor Johan Bülows aldeles fremragende lakridser sælges i alle varianter.

Chililakrids er måske ikke specielt børnevenlig, men der er andre varianter og hvis man gerne vil vænne sine poder til at have god smag, er slikket da ikke det værste sted at starte.

Hurtigt og sundt hos Joe & The Juice

Hurtigt og sundt hos Joe & The Juice

Også i Tivoli finder man den allestedsnærværende juicebar Joe & The Juice. Og det er heldigt, for her er man sikker på at kunne få tanket energi til endnu en tur i rutschebanen på en sund og velsmagende måde.

Menukortet består stort set kun af flydende varer - friskpressede juicer, shakes og kaffe - men det er også muligt at få sig en frugtsalat.

...og endnu mere Nimb

...og endnu mere Nimb

Nimb Brasserie fik en ordentlig overhaling på personalesiden henover vinteren og står ved Tivolis åbning i år skarpere end nogensinde. Det er det klassiske franske bistrokøkken, som er er omdrejningspunktet, men køkkenchefen har arbejdet som souschef på Noma, og det kan mærkes. Mellem marvben, østers og panerede fisk finder man på kortet danske klassikere som sprængt kalv og grillet lever - altsammen behørigt pyntet og smukt anrettet som man har for vane på det nynordiske køkkens ambassade på Christianshavn.

Nimb har også en rigtig god, overdådig weekend-brunch med alt det bedste fra Løgismose og tilbyder hver søndag familiemiddag med steg, sovs og kartofler serveret på gammeldags manér.

Nimb Brasseries profil på Spiseliv »

Tivoli holder åbent for sommersæsonen fra 16. april til 26. september.

Se mere på Tivolis hjemmeside

 

 

Tekst: Redaktionen

Fotos: Mette M. Helbæk, Frida Eyjolfsdottir og PR-fotos/Tivoli

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.