Restaurant i Nordsjælland - Søstjernen Rågeleje
Under 2 verdenskrig mødtes den danske modstandsbevægelse blandt andet her – og da stedet dengang hed Søstjernen, besluttede man efterfølgende at døbe den restaurant, som for over 50 år siden åbnede her, ved samme navn. Med sin tætte beliggenhed til badebyen Rågeleje er det maritime helt oplagt, og det går igen i menuen, hvor sild, rødspætter, fiskefrikadeller, krabber, jomfruhummere og laks kan nydes på klassisk, dansk manér. Søstjernen er i dag en hyggelig, familiedrevet restaurant med far Per Blom som driftsansvarlig og vinkyndig, og sønnen David Blom som chef i køkkenet. Der laves lækker mad til en fornuftig pris, så sommergæsterne kan gå derfra med en god fornemmelse i tegnebogen. Stedet ligger kun et stenkast bag Rågeleje Strand, og holder løbende skaldyrsarrangementer.

Il Vero Siciliano - Hornbæk

Der står sicilianske ordsprog skrevet rundt omkring direkte på de hvide vægge, men Vito, som i årtier har drevet italienske restauranter i Nordsjælland, har valgt at basere maden i sin restaurant på klassiske retter fra Støvlelandets køkken. Skal man have sig en god vitello tonnato, en skålfuld pasta med hjertemuslinger, som så ofte nydes i Syditalien, eller en god omgang hjemmelavet lasagne, er det her hos Vito, det sker. Med en flot beliggenhed i Dronningmølle nær Hornbæk er sommergæsterne sikre kunder her, og med den børnevenlige strand næsten lige udenfor har Vito også sørget for børnevenlige retter for de mindre ved bordet. Glem heller ikke pizzaerne, som fås i stor variation på Il Vero Siciliano.

Få en oplevelse på smørrebrøds restaurant i Nordsjælland - Brasserie Gilleleje

Glem smørrebrød med agurkeryttere, rødkål fra spand og malplacerede appelsinskiver – På Brasserie Gilleleje er smørrebrød en alvorlig affære, og intet mindre end 75 forskellige slags kan man nyde her, med den legendariske smørrebrødsjomfru Jytte Støvlbæk ved smørrebordet i køkkenet til frokost. Jytte går under navnet ’Grevinden’ i branchen, og intet ved hendes post er tilfældigt. Hun kræser om hvert eneste stykke smørrebrød, som altid er unikt, og på den måde matcher hun perfekt filosofien hos Berit Bjørnestad, der er født og opvokset i Gilleleje, og har drevet flere restauranter i området, inden hun den 1 maj overtog kokketjansen på Brasserie Gilleleje. Her blot få meter fra havnekanten i den travle skibshavn sørger hun for et både klassisk og elegant aftenkøkken, med masser af friskfanget fisk og sæsonens bedste frugt og grønt. Snaps, øl og vin flyder også gavmildt her, og Brasseriet er allerede blevet lidt af en institution siden det i 2017 fik sine nye ejere.

Få frisk fisk på restaurant i Nordsjælland -Restaurant Gilleleje Havn

Gilleleje er ikke kun en ferieby, der har liv om sommeren. De lokale har evnet at skabe et samfund fuld af kreative kræfter, som gør at her også er plads til flere restauranter i den rigtig gode liga. En af dem er Restaurant Gilleleje Havn, hvis åbningstider i køkkenet dikteres efter hvornår den sidste båd har anløbet havnen. Det er nemlig i høj grad vandets rytmer, der dikterer hvad der sker herinde – fra alt fra smørrebrød med rejer, sild og sprøde fiskefiletter i krostuen til de mere raffinerede husmandsretter i selve restauranten. Fisken kommer fra kuttere i havnen blot et par meter herfra, og på trods af sin ærkedanske hyggestemning ligger man ikke på den lade side. Der sker hele tiden noget i restauranten: man kan for eksempel hente take away og købe sin egen aftensmad med hjem hele ugen, eller gå på hyggelig opdagelse i den nybeplantede gårdhave.

Helsinge: Café Bella og Pibemølle

Endelig er det også sikkert og vist, at Nordsjælland ikke kun rimer på strande og hav-idyl: er man på ferie i området er der også smukke naturoplevelser at få, hvis man trækker længere ind i landet, og her ligger Helsinge som centrum i et åbent område med små landsbyer. Mod sydvest ligger Arresø, og most sydøst en håndfuld idylliske søer mellem frodigt landbrugsland omkring Tulstrup og Annisse. I Helsinge kan man hygge sig ved byens gadekær til bords på Café Bella hvor man i pavillonen, som huser stedet, kan nyde en god brunch, burgere og varme café-retter. Terrassen udenfor er åben hele året og et populært sted at hvile ud når solen er fremme. 

Er man til mere åbne vidder, bør man besøge restaurant Pibemølle i Ree Golfklub. Til dagligt er caféen åben, mens restauranten åbner om aftenen i en hyggelig og landlig setting og med mørt kød, dagens ret, burgere og håndmadder på kortet.