Smørrebrød

25/3 2010

 

Byens bugner af gode smørrebrødsrestauranter. Her er nogle af vores favoritter.

_________________________________

 

 

Klassisk og godt på Told & Snaps

Klassisk og godt på Told & Snaps

Told & Snaps er en smørrebrødsrestaurant af den helt klassiske slags, hvor traditioner gennemsyrer alt fra indretning over betjening til smørrebrødssedlen, der er alenlang.

Blandt denne type restauranter er Told & Snaps en af de absolut anbefalelsesværdige, for der lægges vægt på et sæsonbetonet råvarevalg, og det meste er lavet fra bunden. Og det kan naturligvis smages.

Told & Snapss profil på Spiseliv »

Moderne fortolkninger af kære klassikere på Aamanns

Moderne fortolkninger af kære klassikere på Aamanns

I smørrebrødssammenhæng er det svært at komme uden om Adam Aamann, der om nogen har bidraget til at få de klassiske madder tilbage på spisesedlen. Om man så må sige.

På Aamanns Etablissement redefineres det danske smørrebrød via nyfortolkninger af de gode klassikere, og resultatet er blevet meget vel modtaget af de danske anmeldere og københavnske smørrebrødsafficionados. Og det er med god grund, for råvarerne er gode og håndværket i orden.

Smukke madder og gode råvarer på Orangeriet

Smukke madder og gode råvarer på Orangeriet

På Orangeriet er det ikke kvantitet men kvalitet, der er mantraet. Udvalget af smørrebrød er lille men velvalgt, og her er råvarer King.

Kokken Jassper Kure har en baggrund på de fine steder, og det fornægter sig ikke i anretningerne, der er smukke og kunstfærdige, og står fint i samspil med en af indre bys mest idylliske placeringer: Kongens Have.

Orangeriets profil på Spiseliv »

Påskefrokost med grøn samvittighed på Christian 4-tal

Påskefrokost med grøn samvittighed på Christian 4-tal

Ikke alene er råvarerne mestendels økologiske eller biodynamiske på Christian 4-tal – restauranten serverer også noget af byens bedste smørrebrød. Alt er hjemmelavet fra bunden af gode råvarer, og det kan smages.

Restauranten, der er indrettet i en historisk Christianshavnerkælder med høje møbler og kig til køkkenet, er det helt oplagte valg for den økobevidste, men uden at det dermed bliver langhåret.

Christian 4-tals profil på Spiseliv »

Jovial familiehygge i Søndermarkens familiehaver

Jovial familiehygge i Søndermarkens familiehaver

I omegnen af Søndermarken og Frederiksberg Have er der ganske mange muligheder for at stille sulten og få tørsten slukket for smørrebrødsfans. Fx M. G. Petersens Gamle Familiehave i Søndermarken, som i over 100 år har serveret god, gedigen dansk mad til smørrebrødselskere i alle aldre.

Med legeplads til de yngste, hyggepianist i hverdagene, livemusik i weekenderne og dansegulv til de danseglade er M. G. Petersens Gamle Familiehave et sted for hele familien og oplagt til en påskefrokost af den lidt mere festlige slags.

MG Petersens Gamle Familiehaves profil på Spiseliv »

Med havluft i næsen på Albatrossen

Med havluft i næsen på Albatrossen

Hvis det spirende forår er kommet for at blive, er Restaurant Albatrossen det helt rigtige sted at nyde påskefrokosten med havluft i næsen. Placeringen i Brøndby Havn med udsigt over lystbådene og kig til Køge Bugt er oplagt til den mere maritimt anlagte smørrebrødsentusiast.

Men det er ikke bare udsigten, der er omvejen værd, for maden er også af høj kvalitet, og det klassiske danske smørrebrød er lavet fra bunden af gode, sæsonbetonede råvarer.

Albatrossens profil på Spiseliv »

 

 

Tekst og foto: Redaktionen

Billedet fra Aamanns er taget af René Stenberg Riis

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.