SILDENS DAG – gratis sild torsdag den 14. september i Nyhavn
Torsdag den 14. september er det SILDENS DAG. Nyhavns Færgekro fejrer den skønne spise med masser af smagsprøver på restaurantens hjemmelavede sildespecialiteter. Smag for eksempel kronesild - en høstsild lagt i krydderlage med rødløg, fintklippet purløg og sandeltræ, eller restaurantens æblesild, som du kan få opskriften med hjem på.
Arrangementet er gratis og finder sted udenfor i det smukke Nyhavn.

HVORNÅR: torsdag den 14. september 2017 kl. 13-15
HVOR: Foran Nyhavns Færgekro, Nyhavn 5, 1051 København K

SILDEFACTS:
- Sild er en rigtig god kilde til omega-3-fedtsyrer, D-vitamin, B12-vitamin og selen - næringsstoffer som mange danskere får for lidt af.
- Sild tilhører til Clupeidae-familien af fisk, der består af 190 arter og findes i hele verden.
- En mand, Olaus Magnus, berettede i 1555, at silden stod så tæt i Øresund, at en lanse blev stående oprejst, hvis man stak den i havet (www.hvaforenfisk.dk).

OM NYHAVNS FÆRGEKRO:
Hver dag kan du smage 12 variationer af sild på Nyhavns Færgekros berømte sildebord. Nyhavns Færgekro afholder hvert år i februar Nordisk mesterskab i sild. Her kan alle deltage med deres egen sildeopskrift, og der kommer hvert år deltagere i alle aldre fra hele Norden. Det er en sjov og uformel dag, der lægger op til, at sild sagtens kan og bør nydes til andet end jul, pinse og påske. Næste Nordisk mesterskab i sild afholdes den 10. februar 2018.