Fisken er enorm. Du har ikke lyst til at møde den en mørk aften i det dybe ocean! På disken i Fiskebarens køkken ligger den 69 kg. tunge glansfisk – en sjælden dybhavsfisk, som kun ses i Danmark omtrent en gang hvert tiende år.

 

”Kim fra fiskeauktionen i Hirtshals ringede i går og fortalte os om fisken. Han kommer på auktionen hver dag, og dette er første gang siden 1982 han har set en af de sjældne glansfisk. Den gang vejede den 35 kg”, fortæller Anders Selmer, der sammen med Bagge Algreen-Ussing driver Kødbyens Fiskebar.  

 

Glansfisken er en dybhavsfisk, som lever i 400 meters dybde bl.a. i Nordsøen, men som oftest ses fisket længere sydpå, bl.a. langs Afrikas kyst. Fisken er rund og høj med røde finner, rødlig bug og sølvfarvede pletter på kroppen. Den lever af blæksprutter og krebsedyr og kan veje op til 100 kilo. Kødet er mørkt og minder om tunens, men er finere og mere delikat. Og så er den fanget i vores egne have og ikke fragtet herover fra den anden side af kloden – det er jo i sig selv en kvalitet.

 

En STOR delikatesse

De to kokke, der har fået det ærefulde hverv at udskære fisken, har ikke prøvet at håndtere så stor en fisk før. Alligevel går det let for dem at skære de gigantiske filetstykker af fisken – men det kræver 4 hænder. Kødet er mørkt og rødt som på en tun og ligner kalvekød. Hvert filetstykke er på størrelse med et menneskes lår. De store kødstykker lægges straks på is, så fisken holder sig super frisk.

Spiselivs udsendte fik lov at smage den friske glansfisk og kan rapportere, at kødet er ultra fint og mørt med en meget delikat smag – og uden den jernagtige smag, som noget tun kan have. En stor (på både den ene og den anden måde) delikatesse.

 

Denne glansfisk er fanget i Nordsøen og kommer på Fiskebarens menukort fra torsdag d. 25. august. Så skynd dig ned i Kødbyen og få en smag af den yderst sjældne og meget delikate fisk.