Dressing:

  • Dressingen laves som en mayonnaise: bland æggeblommer, revet hvidløg og eddike i et bæger og rør det sammen
  • Hæld ligeså forsigtigt olien i, imens du pisker med en stavblender. Efterhånden som mayonnaisen bliver mere fast, kan du hælde lidt mere olie i ad gangen
  • Fortsæt, indtil mayonnaisen har en passende konsistens - hvis den er for tynd, skal der mere olie i
  • Smag til med parmesan, salt, peber og evt. lidt mere eddike
Salat og anretning:
  • Steg kyllingen på en pande
  • Kog æggene til de er smilende og pil dem, når de er kølet lidt af. Afhængig af æggenes friskhed og størrelse skal de koge ca. 6 minutter plus/minus et minut
  • Lav croutonerne: Bræk brødet i rustikke stykker og steg dem ved medium varme i en lille gryde med rigeligt smør
  • Vask salaten og riv den i mundrette stykker
  • Pil løget og skær det i ringe
  • Riv parmesanosten, evt. med en kartoffelskræller, så du får store flager
  • Anret salat, kylling, brødcroutoner og smilende æg i en skål, hæld dressingen over og drys til sidst med masser af parmesan