Restaurant Reinwalds kører pt. bisontema, og det er det, der har vakt Spiselivs interesse for bison i det hele taget, og faktisk er det ikke helt uinteressant.

Bison – det nye sort?
Bison er jo en slags okse – en bisonokse (!) – og som sådan er en bisonbøf en slags oksebøf. Men det er også en udsøgt delikatesse med nogle ret fordelagtige næringsmæssige værdier. Der er fx omkring en fjerdedel så meget fedt i bisonkød som i almindeligt oksekød, 25 % færre kalorier, kolesterolindholdet er lidt lavere og jernindholdet lidt højere. Samtidig med at smagen er – ja, bøf! Og kødet ekstra mørt i alle udskæringer, fordi bison oven i købet også har meget korte fibre. I det hele taget er der gode ting at sige om bisonkød: Folk, hvis organisme ellers ikke tåler oksekød, kan uden videre vrøvl spise bison. Og i USA anbefaler man det også til hjertepatienter og diabetikere. Og til kvinder – pga. sit høje jernindhold.

I USA går bison-hypen helt tilbage til prærieindianerne, for hvem bisonokserne nærmest var en slags eksistensgrundlag: Man spiste kødet (det hele), lavede redskaber, våben og pynt af knoglerne og tipier og tøj af skindet. I dag bygger hypen bl.a. på bisonkødets næringsværdier, som der til stadighed bliver forsket i.