Anne Hove, som er daglig leder på M/S Sagafjord, fortæller, at indtil for et par dage siden, var der stadig is på Fjorden i Roskilde, så Sagafjord kunne ikke sætte fra kaj.

 
“Men lige pludselig, fra den ene dag til den anden, var det hele væk,” fortæller hun.
 
Normalt starter sæsonen den 1. april, men i år måtte den altså udskydes et par uger. Ventetiden har Anne Hove og hendes crew dog ikke brugt på at ligge på den lade side; sæsonens program bugner af kreativitet. 
 
Køkkenchefen er vendt tilbage
Udover de “almindelige” guidede frokost- og aftensejladser, hvor Sagafjord sejler rundt i Roskilde Fjord, enten til Kattinge Vig eller rundt om det selvstændige kongedømme Eleore (ja, der findes et selvstændigt kongedømme i Roskilde Fjord!), er der blandt andet seniorcruise, indisk aften, skaldyrbuffet, midnatscruise og to gange Skt. Hans aften på programmet. 
 
“Vi er totalt klar,” siger Anne Hove, som fortæller, at flere af skibets tidligere kokkeelever er vendt tilbage som uddannede kokke, og køkkenchefen fra forrige år er igen tjekket ind på broen. Hun fortæller, at det er et stærkt hold, som glæder sig til at tage imod gæsterne - så må vi bare krydse fingre for, at der ikke kommer is på Fjorden igen...