Forkæl dine smagsløg i vinterferien

Siden den folkekære festival havde sin spæde start i København under finanskrisen i 2011, har festivalen vokset sig til en landsdækkende tradition og er siden blevet Nordens største restaurantfestival. Konceptet er simpelt: Gæster kan vælge mellem unikke tre-retters menuer, sæsonbetonede menuer med 5 serveringer og eksklusive tastingmenuer på udvalgte restauranter – alle sammen til særpris. Om man ønsker at smage på vinterens råvarer hos det klassiske danske køkken eller drømmer om at udforske moderne gastronomi, så er Dining Week den helt oplagte mulighed.

Dining Week slår historiske rekorder!

Med mere end 300 menuer bliver der i februar mere at smage på end nogensinde før. Fra oprindeligt at være et ’Københavner-koncept’, har Dining Week virkelig vundet indpas rundt omkring i hele Danmark – og i 2025 rammer festivalen en milepæl, da den nu kan opleves i mere end 70 danske byer. Fra Amager til Skagen – Dining Week er en folkefest, der samler gæster landet over til unikke madoplevelser på tværs af pulserende storbyer, små lokalsamfund og tæt på natur og vand.

Med restauranter i mere end 40 byer på Fyn og i Jylland, er Dining Week repræsenteret i disseområder i højere grad end nogensinde før. Vi oplever overordnet set en stor interesse for festivalen, og med restauranter i mere end 35 byer på Sjælland, kan endnu flere gæster landet overopleve det gastronomiske univers. Der er desuden også gode nyheder til madelskerne på Bornholm. I februar deltager den allerførste restaurant, The Falcon Hotel, til Dining Week i Allinge på Bornholm. Det understreger i høj grad Dining Weeks ambition om at samle hele Danmark omkring gastronomi – fra kyst til kyst og nu også på solskinsøen!

”Det er fantastisk at se, hvordan festivalen fortsætter med at vokse år for år. Vi er glade for, at endnu flere restauranter – både velkendte favoritter og nye talenter – vælger at være en del af Dining Week. Derfor er vi stolte over at kunne kalde os en landsdækkende, folkekær festival, som alle kan nyde godt af og som fortsat vækker stor interesse ude i landet. I år udvider vi til nye egne som Bornholm og Fejø og har rekordmange deltagende restauranter med i programmet på både Fyn og i Jylland. Det viser, hvor stærkt konceptet står, og det er vi meget beærede over. Det er restauranterne, der er hjertet i festivalen, og vi er dybt taknemmelige for deres interesse, kreativitet og hårde arbejde. Uden deres engagement i at skabe unikke madoplevelser for gæsterne ville Dining Week ikke være muligt,” siger Bjørn Beyer, stifter af Dining Week.

Restauranter i hele landet

I Jylland kan man i år blandt andre opleve en bæredygtig tastingmenu på festivalens nytilkomne Restaurant Moment i Rønde, der kan bryste sig af at have en MICHELIN Green Star. Derudover kan du opleve Restaurant Tabu i Aalborg, Skarridhus Sinatur Hotel i Kibæk, Restaurant Stauning Strand i Skjern, Mefisto Restaurant & Gårdhave, Restaurant Anker samt Restaurant Komfur i Aarhus C, Restaurant Møllehuset i Frederikshavn, Skagens Fiskerestaurant i Skagen og Kolding, Bastardo i Hjørring, Aalbæk Badehotel i Aalbæk, Iza i Vejle, Restaurant Bella Italia i Sønderborg, Restaurant Urfuglen i Brande og Gustav Lind Trapholt i Kolding.

På Fyn finder du Hotel Knudsens Gaard samt Restaurant Gordon i Odense, Gl. Brydegaard i Haarby, Munkebo Kro i Munkebo, Brobygårds Køkken i Broby, Restaurant Mast i Middelfart, Restaurant Ærø i Svendborg og Gl. Avernæs Sinatur Hotel og Konference i Ebberup.

Sjælland bugner også af lækre muligheder som Tisvildeleje Strandhotel i Tisvildeleje, Restaurant Borupgaard i Snekkersten, Bistro Francophile i Helsingør, Kokkedal Slot Copenhagen i Hørsholm, Restaurant SuRi i Holbæk, Elmely Kro i Ugerløse, Vallø Slotskro i Køge, Restaurant Fasaneriet i Lejre, Skjoldenæsholm Slot i Jystrup og Restaurant Sørup Herregaard i Ringsted.

I København finder du blandt andre Bruce på Nørrebro, Langelinie Pavillonen, Lupa samt Beviamo på Østerbro, The Krane i Nordhavn, Bistro Ailu på Frederiksberg, Fleisch, PatePate, DOLORES og Gorilla på Vesterbro, Aamanns 1921, Haps by capa, The Shrimp og SALT Restaurant i Indre København, Lalala og Restaurant Kanalen på Christianshavn, Peter Lieps Hus i Klampenborg, Bjørn og Delfino i København SV samt Sukaiba i Ørestaden.

Se hele listen over restauranter og book billetten på diningweek.dk/restaurants.