Restaurant Tight er tilbage med nyt frokostkort_1Maden hos Tight

Da Rokil og Claus åbnede Restaurant Tight var det med et ønske om, at gøre den nordiske mad lidt mere interessant, ved at finde ud af hvordan hver ret kunne smage endnu bedre og lige give den det twist som gjorde maden lidt sjovere at spise. Nogle eksempler er, at carpaccio´en er lavet af teriyaki marineret hjortekød i stedet for okse, laksen er misomarineret i stedet for at der er dilddressing til, pariserbøffen er lavet på dansk wagyu med en frisk relish, stadig med lidt spice som erstatter peberroden, karrysilden er lavet på en fransk-caribisk karry (vadouvan), som er en mindre skarp karry, men helt fantastisk i smagen. ”Og det er ikke fordi alle klassikerne ikke smager godt, vi vil bare gerne give gæsterne noget andet – stadig genkendeligt, men alligevel noget helt andet” siger Rokil.

Restaurant Tight er tilbage med nyt frokostkort_4

...men hvad er I for et sted?

Mange spørger til hvad restauranten laver, da den ikke har et fast koncept med at køkkenet er fransk, australsk, engelsk... "grundtanken ligger i det nordiske, det lokale, bæredygtighed, altså det er federe hvis vi kan få det lokalt. F.eks. har vi fundet noget dansk wagyu fremfor at få det fløjet ind fra Australien eller Asien"  med andre ord, der er fokus på det nordiske køkken, men også på hvordan vi kan forbedre det med lidt inspiration udefra. Det var svært at forklare i starten, men efterhånden har folk forstået det mere og stoler på de nye ting vi laver. Flere er gengangere, som ser frem til at smage når der kommer nyt på kortet, og ved selskaber er værten ikke længere nervøs for om det er godt, så der er opbygget en tillid til restauranten som er rar for alle. Det gør det nemmere for restauranten, at der er tillid fra gæsterne og deres vært, når selskabet træder ind ad døren.

Restaurant Tight er tilbage med nyt frokostkort_2

Krofatter vil ikke begrænse sine gæster

Tight har valgt at udvide frokostkortet og sætte ekstra fokus på mindre frokostanretninger og smørrebrød med flere nye retter. Tidligere kunne gæsterne vælge 3 små frokostanretninger samlet på én tallerken, men med et større antal retter og stadig flere gæster til frokost, blev det svært, ved besøg af små grupper, når hver enkelt gæst kunne sammensætte 3 retter frit fra kortet og nå at servere til hele bordet indenfor en spiselig tidsramme. 

Krofatter vil ikke begrænse sine gæster til at hele bordet skal spise det samme. "Vi ligger et centralt sted hvor små grupper fra de tæt liggende kontorer også skal have mulighed for en god frokost i deres ofte korte pauser. Derfor serverer vi nu en tallerken med 2 frokostretter fra vores udvalg af smørrebrød og mindre frokostretter" Det nye koncept er blevet taget rigtig godt imod og en del forudbestiller frokosten, så den står klar, således at gæsterne får ekstra god tid til at nyde maden og pausen. ”Jeg er ikke meget for at sige nej og vores gæster skal kunne vælge lige det de har lyst til fra frokostkortet” siger Krofatter Rokil. Til gengæld er anretningerne blevet større, så man bliver dejlig mæt og hvis man er meget sulten kan man sagtens bestille en mere. 

Restaurant Tight er tilbage med nyt frokostkort_5

Ja, vi har flere seatings, men…

I Restaurant Tights bookingsystem er der lavet en tidsramme på den gennemsnitstid gæster som regel sidder ved bordet, men de må hjertens gerne skrive i kommentarfeltet, at de ønsker bordet i længere tid, for her begrænser Krofatter heller ikke sine gæster. ” Vores gæster må sidde så længe de ønsker, så det er en stor hjælp for os, at de lige skriver i kommentaren. Grunden til at der er en tidsramme, er for at sikre, at bordene kan benyttes til flere gæster, også walk-in, som vi har mange af og der er jo ingen grund til at have tomme borde, når en del alligevel skal videre lige efter maden” Så det er en stor hjælp for både restauranten og andre gæster.

Restaurant Tight er tilbage med nyt frokostkort_3

Den gode service 

Her er virkelig god service og hjertevarmt værtsskab, hvad enten gæsterne kommer til frokost eller aften, men for at det kan lade sig gøre, er man nød til at have godt personale og branchen mangler dygtige hænder, så hvorfor mangler I ikke personale? Til det svarer Rokil; "Jeg håber at det er forbi jeg behandler folk fint... og mange af dem som er inde anbefaler restauranten til at være et rart sted at være, så når der bliver en ledig stilling, træder en ny hurtigt til som måske er et sted, som er knapt så skægt at være, så vil de hellere være her hos os. Og så er det nemmere, for det er søde og dygtige mennesker vi får ind, og så prøver vi at skabe den her stemning, som forhåbentlig skinner igennem når man kommer ind som gæst, at det er smil, venlighed og kompentence - det er folk der ved hvad de laver"

Læs mere om Restaurant Tight og book bord