Det er ikke første gang, at Spiseliv besøger Rasmus Kirk Henriksen, indehaveren af Restaurant Teglværksskoven. Rasmus Kirk Henriksen er en passioneret ildsjæl, som brænder for sit køkken og for at udvikle det kontinuerligt.

Restauranten har løbende fået flere og flere gæster, så da det i august 2013 blev muligt at overtage Ellinge forsamlingshus, var det en oplagt mulighed for at udvide. Denne udvidelse har betydet at det nu er muligt, at servicere selskaber på op til 120 gæster, ligeledes kan det nu lade sig gøre, at bestille mad ud af huset til er større selskab. Rasmus Kirk Henriksen fortæller til Spiseliv, at det er med til at holde på kunderne, at de nu kan tilgodese så mange behov, gæsterne behøver kun at henvende sig et sted, både når det gælder den store fest eller den lille intime middag.

Tiden står aldrig stille for Rasmus Kirk Henriksen som hele tiden forsøger at udvikle restauranten. Han fortæller levende og passioneret om, hvor vigtigt det er at bruge de lokale råvarer som Fyn byder på og ikke mindst at det skal være sæson præget. Denne passion har ført til, at en madklub er blevet startet. Madklubben har årligt 20-30 arrangementer, hvor de lokale råvarer og producenter er i højsæde. Rasmus Kirk Henriksens intention med madklubben har været, at dele sine erfaringer og madoplevelser med andre interesserede madelsker. Det har ligeledes været for, at få folk til at åbne øjnene for det fantastiske kulinariske køkken, som Fyn byder på. Som Rasmus Kirk Henriksen selv udtaler; ”Så er der ingen grund til, at bruge penge og brændstof på at hente varer i fx Frankrig, som vi selv kan producere meget bedre herhjemme i vores egen baghave”. Alle er velkommen til at blive medlem i madklubben og man betaler kun for de arrangementer man deltager i. Madklubben har pt. 600 medlemmer. Udover madklubben har Restaurant Teglværksskoven en eventkalender, som hver måned byder på arrangementer, som eksempelvis Halloween fest, Mortens aften og vildtaften med vinsmagning.

Rasmus Kirk Henriksen er formand for Kongens fadebur, et borgernetværk, hvor alle med interesse for mad og historie samles og skaber ny madhistorie i Nyborg og omegn. Målet er at udvikle et fødevarenetværk omkring Nyborg Slot, hvor producenter, restauranter og museer kan skabe nye oplevelser og produkter gennem vidensdeling. Det skader selvfølgelig heller ikke, at det er med til at trække flere kunder og opmærksomhed til Nyborg og Østfyn.

Selvom Restauranten har åbningstider er der altid folk i køkkenet fra tidligt til sent, da køkkenet laver alt fra bunden, det betyder at man altid kan komme forbi til en snak, om hvilke ønsker og behov man har til et kommende arrangement.

Det bliver spændende at følge med i, hvad Rasmus Kirk Henriksen har på bedding næste gang vi besøger ham.