Når selv gulvtæppet og udsmykningen på væggene viser tydelige referencer til kød og dets fedtmarmorering, så sender det et stærkt, ufravigeligt signal. Og sådan er det her hos MØR Restaurant & Bar – Kødbyens nyåbnede restaurant på den nyrenoverede Skelbækgade. Kødet er kongen her, og alteret hvorpå der ofres, er den specialbyggede KOPA-grill.

»KOPA-grillen er fantastisk. Vi blev fuldstændig lykkelige, første gang vi arbejdede med den, fordi den griller på en helt speciel måde,« fortæller Thomas Larsen, som er restaurantens Food & Beverage Manager, entusiastisk.

Og det er ikke hvilket som helst alter, MØR har udstyret chefkok Thomas Lund med. Han slog tidligere sine gastronomiske folder hos Studio, som kan pryde sig af én af de eftertragtede Michelin-stjerner. Nu har Thomas Lund fået overdraget nøglerne til Kødbyens nyeste madtempel – og dets maskinelle offeralter.

Det specielle ved KOPA-grillen er nemlig, at den griller kødet fra alle leder og kanter samtidigt. Og med en temperatur på 3-400 grader lukker alle kødets porer sig hurtigt sammen, og derved bliver kødets saft og kraft intensiveret inde bag stegeskorpens omsluttende kappe.

Den gastronomiske treenighed er varme, ild og røg. Det er tre centrale elementer i fortællingen om MØR Restaurant & Bar. Derfor har restauranten også investeret i nogle af markedets bedste køkkenmaskiner til at løfte kvaliteten derop, hvor englene synger. Den hellige treenighed mellem maskinel perfektion, kyndige kokke og udsøgte råvarer er her ubrydelig. De fortjener hinanden.

 

Sæt tænderne i verdens bedste kød
Henover sommeren 2018 blev steaks fra Freygaard kåret til verdens bedste ved World Steak Challenge. Derfor er det også lidt af et scoop, at gæsterne hos MØR kan få lov at sætte tænderne i de græsfodrede kødkvæg fra verdens bedste oksekødsproducent, som – ligesom MØR – har et stramt fokus på dyrevelfærd og bæredygtighed.

Og mon ikke enhver from tilbeder vil bøje sig i støvet af ydmyghed over det perfekt tilberedte sashi-kød, som også er at finde på menukortet, og som hører til i den ypperste kvalitetsliga, når snakken falder på kød.

»Første gang jeg så sashi-kødet,« fortæller manager Thomas Larsen, »tænkte jeg, at det var et lille stykke. Men jeg faldt fuldstændig for det, da jeg tog allerførste bid. Det var fantastisk. Smagen var så rig og intens. Og på grund af kødets vanvittige fedtmarmorering har kødet så meget ekstra fylde, at størrelsen virkelig er perfekt afstemt. Kvalitet overstiger kvantitet i milevis her.«

Men det er ikke kun det gode kød, som får lov at danse en tæt, smagsforstærkende tango med KOPA-grillens kontrollerede varmegrader. MØR Restaurant & Bar er nemlig til for alle; både kød- og plantespisere. Det er et kødtempel, men i ligeså høj grad et vegetarisk palads med et gennemgående mantra om, at alle er velkomne og ligeværdige gæster i Skelbækgades nye luksusbastion.

Så gæsterne skal ikke forvente slatne, kedelige grøntsager som blot agerer sidemand til kødudskæringerne. Tværtimod. De bedste og lokale grøntsager brændes nemlig i KOPA-grillen til en perfektionsgrad, som er få grøntsager forundt. Og det kan naturligvis smages!
 

Rendyrket velvære
MØR-trådene trækker både mod den traditionelle og den moderne, hippe Kødby, for MØR prøver ikke at vælge mellem polerne. De inviterer alle; både lokale og turister til en aften i gastronomiens fortryllende osteklokke.

MØR er med sin gennemførte, åbne indretning et indbydende mødested, hvor æstetikken og de lækre læder- og træmøbler, samler folk under skønne, uformelle omstændigheder. Den bløde, varme atmosfæren i baren og restauranten indsvøber aftenen i velvære, mens tiden ubesværet farer forbi, når man synker hen i den gennemgribende kvalitet, som MØR udstråler.

Der hersker ingen tvivl om, at Kødbyen har fået et nyt, værdigt udflugtsmål, som favner bredt og inviterer alle smagsløgene til fest. MØR er åben både frokost og aften for de lækkersultne gæster, som har lyst til at fortabe sig den skønne atmosfære, de lækre vine og cocktails, og selvfølgelig KOPA-grillens smagsfortættende leg med de nogle af de mest udsøgte råvarer. MØR pirrer ganske enkelt hele sanseapparatet.