Ren nordisk triumf ved Bocuse d'Or Europe - igen-igen

22/3 2012

 

Ved den europæiske udtagelsesrunde til det uofficielle VM for kokke, Bocuse d'Or, blev det endnu engang cementeret, at det er de nordiske lande, der rykker gastronomisk i disse tider. Topplaceringerne ved konkurrencen i Bruxelles gik nemlig til Norge, Sverige og  - selvfølgelig - Danmark. Og det er ikke første gang, de nordiske lande placerer sig øverst på podiet, det er nærmest blevet en tradition.

______________________

Den danske deltager, Jeppe Foldager fra Søllerød Kro, blev "bare" nummer 3 ved Bocuse d'Or Europe, som fandt sted den 20.-21. marts, men det er rigeligt til at sikre ham en plads i den internationale finale, som finder sted i Lyon den 29.-30. januar 2013. Man skal nemlig blot være blandt de 12 bedste for at komme med til finalen. Til gengæld har Jeppe Foldager nu en fin bronzestatuette og en præmiechek på €6.000 med hjem fra Bruxelles.

Udtagelsesrunden Bocuse d'Or Europe bliver afholdt hvert andet år, sidste gang i 2010. Dengang var det som bekendt Rasmus Kofoed der vandt, mens Norge og Frankrig kom på 2. og 3. pladsen. I 2008 blev danske Jasper Kure nummer 2, mens Norge løb med guld og Sverige med bronze. Med andre ord har der i de senere år været massiv nordisk dominans ved Bocuse d'Or Europe.

God PR-effekt
Også ved hovedkonkurrencen i Lyon har de nordiske kokke gjort sig bemærket, senest med Rasmus Kofoeds sejr i 2011. I 2009 var det nordmanden Geir Skeie, der vandt, mens Sverige kom på 2.-pladsen og  den danske deltager Jasper Kure blev nummer 4. Dengang udtalte Jasper Kures coach, Rasmus Grønbech:

”En konkurrence som Bocuse d’Or er meget vigtig, og det betyder rigtig meget, at tre af de fire øverste pladser på sejrsskamlen indtages af kokke fra Norden. Det viser, at vi i Norden er enormt stærke gastronomisk. Det har en god PR-effekt for Danmark på grund af den internationale anerkendelse af vores køkken, hvilket har en positiv indflydelse på turismen. Det er godt for os at blive målt i forhold til andre lande, så vi kan vise, at vi kan noget.”

Så kan man mene om kokkekonkurrencer hvad man vil - vi tror på PR-effekten. Herfra i hvert fald et stort tillykke til Jeppe Foldager og hans assistent, Christoffer Brink, og klap på skulderen til de andre nordiske kokke, som igen-igen er med til at sætte vores region på det gastronomiske verdenskort. Sejt!

Se mere om konkurrencen på www.bocusedor.com

Læs indlæg fra konkurrencen på bloggen Bergholts Opskrifter

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.