Rambla Bar & Grill er navnet på det nye sted, men man skal ikke lade sig narre af den turistagtige klang, det måske kan have i nogens ører. Ganske vist er der tapas på menuen på Rambla, men lavet af ordentlige råvarer og fra bunden. Til frokost serveres der desuden enkle caferetter og til aften står den på “family style dining”, dvs. lidt større retter tilberedt på den store kulgrill midt i lokalet og serveret med garniture til deling i skåle og på fade.

“I virkeligheden har dette koncept 100% afsæt i, hvordan jeg godt kan lide at gøre, når jeg får gæster derhjemme. Jeg elsker at servere små ting for mine gæster til at starte med. Gode oste, pølser, oliven, carpaccio og den slags. Det synes jeg er en god måde at starte en aften på - man kommer lynhurtigt hinanden ved, hvilket efter min mening, kendetegner en god aften. Til hovedret får gæsterne så serveret fx en god bøf på tallerkenen og kan selv bestemme, hvor meget de ellers vil have til.”

Lørdage fra 10-12 serveres der brunch med mulighed for frit valg af mange forskellige side orders fra det åbne køkken.

Bag det nye sted står Timo Hoffman, som også har den populære Cafe 8tallet, ligeledes i Ørestad samt Cafe Nørreport og Cafe & Restaurant Sommer på Allinge Havn. Timo Hoffman var desuden med på den tidligste bølge af den nu så dominerende lokale køkkentrend som første ejer af Restaurant Koefoed, der er dedikeret til bornholmske råvarer.

Det tætteste man kommer på New York
På det nye sted bliver stilen dog alt andet end dogmatisk. Rødderne er i det spanske, men også med franske og italienske indslag, danske råvarer, naturligvis, og så med en indretning, som bedst kan beskrives som New Yorker-agtig.

“Jeg har altid drømt om at have en restaurant i New York, og det her er det tætteste, jeg kommer på det,” siger Timo Hoffman.

Han fortæller, at netop fordi Ørestad er en ny bydel, kan han bruge færre penge på husleje, men så til gengæld “give den fuld skrald på alt det andet.”

Resultatet er et meget imponerende sted med 120 indendørs pladser, 80 udendørs, 6 meter til loftet, rå betonvægge, en 18 meter lang bar og en kæmpe kulgril midt i det hele.

Ikke det nemmeste i verden

Ligesom med Timo Hoffmanns første sted i Ørestad, Cafe 8tallet, er det hans ambition, at give de mange, som mener, at der ikke sker en dyt i Ørestad tørt på.

“Hvis man er i tvivl om, hvorvidt der sker noget i Ørestaden, skal man besøge Cafe 8tallet en søndag. Man kan sagtens risikere at gå forgæves. Jeg vil ikke sige, at det har været det nemmeste i verden at få det op at stå - det har krævet masser af hårdt arbejde, ikke bare fra mig, men også fra mine fantastiske kollegaer.”

Rambla åbner torsdag den 4. april på Arne Jacobsens Allé 9 lige bag Fields.