Et godt supplement til dit daglige madindtag

En proteindrik til ældre er et rigtig godt supplement til dit daglige madindtag. Faktisk kan du bruge nogle typer af proteindrikke som din eneste ernæringskilde. Det skal dog nævnes, at det selvfølgelig kun er i en begrænset tidsperiode. Men hvad er så det særlige ved en proteindrik? Denne drik kan hjælpe med at bidrage til samtlige af madens næringsstoffer, energi – herunder kulhydrat, protein og fedt – samt vitaminer og mineraler. Det skal endvidere nævnes, at en proteindrik bliver betegnet som en fuldgyldig drik.

Der findes i dag mange muligheder

Der findes i dag mange forskellige muligheder, når det kommer til proteindrikke, og der findes også nogle varianter, der minder mere om saft, men som stadig indeholder både kulhydrat og protein. Det er meget vigtigt at huske på, at denne type drik udelukkende skal anvendes som et tilskud til dit madindtag. Det vil sige, at de ikke bidrager med alle de samme næringsstoffer, der er i mad. I stedet indeholder de protein og energi, ligesom at de kan være tilsat mineraler og vitaminer, og du skal derfor kun tænke disse som et supplement til din ernæring.

Du har mulighed for at købe disse saftlignende proteindrikke i mindre flasker, og de vil som regel være udstyret med skruelåg. Endvidere skal det nævnes, at de også er mulige at købe i form af dessert.

Køb proteindrikke på apoteket eller direkte hos firmaet

Du bør desuden være særlig opmærksom på, at proteindrikke også ofte kaldes for tilskudsdrikke, energidrikke eller ernæringsdrikke. Det skyldes, at de netop er en god måde at få mere tilskud, energi eller ernæring på. Du har mulighed for at købe dem direkte hos de enkelte firmaer, eller du kan købe dem på apoteket. Du kan også vælge at lave dit eget proteindrik apotek derhjemme. Det er faktisk ikke særlig dyrt eller svært at lave din egen proteindrik. Du skal blot vælge den type proteinpulver, du synes om, og herudover skal du finde ud af, om du vil blande pulveret med varmt eller koldt vand, og om det skal blandes med mad eller drikke.

Det bør du være særligt opmærksom på

Når det kommer til proteindrikke, er det også vigtigt at være opmærksom på, at det udelukkende er de drikke, der er blevet godkendt af Lægemiddelstyrelsen, som du har mulighed for at købe med tilskud. Hvis du gerne vil have tilskud til andre ernæringspræparater eller til drikke, så skal du have din læge til at udstede en grøn ernæringsrecept til dig. Du kan på Lægemiddelstyrelsens egen hjemmeside blive meget klogere på, hvilken lovgivning der gør sig gældende på området, når det kommer til recepter i forbindelse med ernæring.

Derfor har visse ældre mennesker brug for proteindrikke

Dit behov for ernæring ændrer sig gennem livet. Derfor kan du ikke undgå, at din appetit kan svinge, og at du vil miste muskelmasse, i takt med at du bliver ældre. Netop af denne grund er det afgørende, at du sørger for at få dækket dit behov for ernæring, så du kan klare dine daglige gøremål, og så du ikke mister al din muskelmasse. Det er meget vigtigt, at man formår at bevæge sig, så man får en bedre styrke, og i den forbindelse er mad og ernæring rigtig vigtigt, så du kan opnå en bedre livskvalitet, når du bliver ældre.

Det er normalt at miste vægt, når man bliver ældre

Det er ikke unormalt, at man taber muskelmasse og vægt, når man bliver ældre. Det gælder ikke kun for ældre, der er syge og derfor er indlagt, men det gør sig også gældende for dem, der stadig bor derhjemme, eller som bor i en plejebolig. I den forbindelse er det vigtigt, at man indtager en masse protein, som er kroppens byggesten. Du kan få protein ved at spise æg, fisk, mælk, kød, fjerkræ og så videre. Man siger, at man har behov for 1,2 g protein pr. kilo legemsvægt som ældre, og ved nedsat appetit eller vægttab skal dette tal øges til 1,5 g.

Få den rette mængde af protein med en proteindrik

Det kan altså for nogle ældre mennesker være nødvendigt med et særligt tilskud, så man kan være sikker på, at man får den rette mængde af protein om dagen, da dette er afgørende for den generelle livskvalitet. I den forbindelse er en proteindrik til ældre et rigtig fint supplement. Oplever du således vægttab, i takt med at du bliver ældre, kan du med fordel investere i proteindrikke. Der findes i dag mange forskellige muligheder, hvorfor du med garanti vil kunne finde den drik, du foretrækker, og som vil kunne være med til at øge din livskvalitet betydeligt.