Folkene bag den italienske restaurant Public genopliver deres legendariske porchetta-sandwich, som mange københavnere vil huske fra madmarkederne på Papirøen og i Kødbyen. Sandwichen serveres hver fredag og lørdag hele sommeren og flankeres af spritz og solskin på Halmtorvet.

Der er gode nyheder til alle dem, der savner den syndiggode porchetta-sandwich på Papirøen og Kødbyens Madmarked. Nu vender porchetta-sandwichen tilbage over sommeren, når Public åbner op for frokost og udeservering i denne weekend og gennem hele sommeren.

”Der er mange, der har spurgt efter sandwichen, siden vi lukkede La Fattoria og åbnede vores første rigtige restaurant Public. Vi synes, det var helt oplagt at vende lidt tilbage til vores street food-rødder og åbne op for frokost i solen henover sommeren. Vi havde første test af porchetta-sandwichen i weekenden, og der var gensynsglæde hos gæsterne,” siger Cindy Romor, der ejer og driver Public med sin kæreste Johan Braad-Petersen.

Sandwichen laves med saftige skiver porchetta, smeltet ost, rucola og en dressing af søde peberfrugter i en økologisk bolle – og der kan tilvælges sprøde fritter med rosmarin og trøffelmayo. Frokostkortet tæller også en salat med ristet gedeost, fade med deres egen import af skinke, pølser og oste – og en række af klassiske italienske desserter. Det hele skylles ned med ærkeitalienske vine, fire forskellige slags spritz og Menabrea øl fra Piemonte – både i restauranten og ved deres udendørsborde på Halmtorvet 36 – tæt ved Kødbyen.

Der er frokost hver fredag og lørdag 11.00-14.30 og der er Happy Hour helt frem til kl. 17.00 med to spritz for en hundredmand.

Ægte porchetta

Porchetta har en lang og stolt historie i Italien og stammer oprindeligt fra byen Arricia, der er en provins tæt ved Rom. Rigtig porchetta laves af en hel gris og ikke bare en udskæring fra grisen – og det efterlever Public selvfølgelig. Grisen marineres i urter og hvidvin i 24 timer, inden den nænsomt ovnsteges i flere timer. Public får deres porchetta fra en lille familieslagter, der ligger netop i porchettaens fødeby Arricia.

”Porchettaen vi får fra i Arricia findes ikke bedre. Det er den samme opskrift, som har været brugt i hundredvis af år,” fortæller Cindy Romor.

Kærligheden til det autentiske og regionale køkken

Hun har en klar mission om at bringe det autentiske, italienske køkken til København – og lære københavnerne om mere end pizza og pasta. Om aftenen serverer Public regionale italienske retter fra hele Støvlelandet, og deres menu med syv serveringer som deles ved bordet koster rimelige 350 kroner. Deres autentiske tilgang fik flotte ord med på vejen, da Søren Frank anmeldte Public for Berlingske i december. I april var Public også blandt de fem bedst anmeldte restauranter på Sjælland hos Dinnerbooking.

”Hver region i Italien har deres helt eget køkken og deres egne vine. Vi håndplukker de bedste egnsretter og sætter dem på kortet, så gæsterne kan rejse Italien rundt i ét måltid. Det vigtigste for os, at smagen er autentisk,” siger Cindy Romor.