Opskriften rækker til ca. 2 store eller 50 små brød. Hvis man gerne vil have fine, dekorative brød, som man får på restauranterne, kan man fx bage dem i muffinforme. Hvis man synes, det kunne være sjovt at bage brødene i en speciel form, er det værd at kigge forbi Kunst & Køkkentøj og se deres udvalg af silikoneforme i alverdens figurer.
- I en rørekedel lægges mel, vand og gær og piskes sammen på højeste tempo i ca. 20 min.
- Når dejen har samlet sig som en fast elastisk masse, tilsættes saltet og der piskes yderligere i 2 min.
- Dejen lægges i et par store eller flere små forme, som skal fyldes ca. 1/3 op.
- Lad det hæve til dobbelt størrelse i ca. en time
- Brødet bages ved 250 grader i ca. 20 min.
Tip: Med en god portion held kan man finde hvedemel af mærket ”manitoba”, som er en type mel med et særligt højt glutenenindhold, denne meltype egner sig rigtigt godt til dette brød, hvor halvdelen af hvedemelet erstattes med manitobaen.
Læs hele artiklen