Brødsuppe. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det smager faktisk super fantastisk, især hvis den lige får lov at stå og trække smag en halv dags tid. Suppen er genial, fordi den er billig, nem, og når man nu alligevel ikke må fodre ænderne i de københavnske søer, er det en god måde at slippe for at smide godt - men lidt tørt - brød ud. Man kan vælge at bruge friske tomater, men det anbefales kun, hvis man kan få tomater der faktisk smager af noget. I mange tilfælde vil det være et bedre valg at bruge flåede tomater af en god kvalitet på dåse. Fordelen ved de konserverede tomater er, at de er høstet, når de er modne, og derfor bevarer den gode, solmodne smag, som man savner i tomater der er plukket langt væk fra og modnet under transporten.
Fremgangsmåde
1. Damp og flå tomaterne, hak dem groft eller vælg den nemme - og i mange tilfælde ligeså vellykkede - genvej: Åbn dåserne med tomater
2. Skær hvidløget i så tynde skiver som muligt
3. Put en lille smule olivenolie, tomater, hvidløg og lidt salt og peber op i en kasserolle. Hæld knap halvanden liter vand ved og bring suppen i kog
4. Skru ned for varmen og lad suppen småkoge i en times tid. Tag kasserollen af varmen og lad den stå og trække i et par timer eller mere
5. Skær brødet i mellemstore terninger og tilsæt det til suppen omkring en halv time før, den skal serveres. Varm suppen op og lad den simre ved lav varme
6. Hæld suppen over i suppeskåle og drys basilikum og parmesan henover og pynt med et skvæt olivenolie
Server med italiensk brød
Læs hele artiklen