Her hyldes den ypperste råvare fra ”Danmarks køkkenhave”, som Fyn ofte kaldes – nemlig aspargesen. Spørger man en fynbo er der ingen tvivl om, at de fynske asparges er landets bedste (den må de så slås med lammefjordsbønderne om), og ifølge folkene bag årets Aspargesfrokost dyrkes der på Fyn en perfekt asparges - intet mindre. Desuden har øen nogle exceptionelt dygtige kokke og en stærk koncentration af bryggerier, som vil være repræsenteret ved aspargesfrokosten.

Den Fynske Aspargesfrokost byder altså på lidt af det bedste af fynsk gastronomi i koncentreret form, og beløbet, men skal betale for at være med, er nærmest symbolsk. 125 kr. koster det, og i prisen er inkluderet et stort udvalg af aspargesretter fra Fyns bedste restauranter, en fynsk specialøl og adgang til hele dagens øvrige program. Blandt andet vil elever fra Cold College vise, hvordan man håndterer asparges, der bliver solgt asparges på pladsen, der vil være Opera på gadeplan, og man kan få et aspargeshæfte med opskrifter med hjem.

Blandt de deltagende restauranter er Pasfall, Kok & Vin, GOMA, Under Lindetræet og Teglværksskoven og andre af Fyns allerbedste spisesteder - se dem alle her.