Ängavallen er en lille økologisk perle kun 40 minutter i bil fra København. Her er restaurant, gårdbutik og et lille hotel. Gården er selvforsynende med de fleste grøntsager, krydderurter og kød. Har man lyst til at hilse på sin aftensmads familie, er man altid meget velkommen til at gå ud i markerne og klappe får eller køer.


Hjemmelavet øko-mad

På Ängavallens restaurant serveres veltilberedt, veltilsmagt mad uden de store overraskelser. Der er noget gennemført hjemmelavet over maden. Når man dertil lægger den gode samvittighed overfor natur og egen krop frembragt ved at nyde et måltid tilberedt af råvarer, som hverken har rejst over store strækninger eller er blevet sprøjtet unødigt, så ender fornemmelsen i maven med at være ganske god.

I anledning af påsken sættes der 'helselam' på menuen, ligesom man har mulighed for at vælge en klassisk svensk sildetallerken til forret. Naturligvis med øl og snaps til.

Overnatningen foregår i fint indrettede værelser med økoprodukter og lune håndklæder på badeværelset. Det er ikke specielt luksuriøst men meget hyggeligt og hjemligt. 

Morgenmadsbuffet’en består af hjemmesaltet og –røget charcuteri, gode oste, frisk frugt fra plantagen, hjemmebagt brød og et overvældende te-udvalg.


Nyopgravede gulerødder til aftensmad

Det er klart, at Ängavallens koncept er mere interessant om sommeren, når markerne er fulde af friske grøntsager og frugttræerne bugner. Men i det hele taget er ideen med at lave mad af det, man har i haven, eftertragtelsesværdig og usædvanlig. Den korte vej fra jord til bord gør, at man som restaurantgæst reelt har mulighed for at sætte tænderne i helt nyopgravede gulerødder og kartofler, når den tid kommer. Det er da vaskeægte luksus!

Et besøg på Ängavallen kan varmt anbefales til folk, der har lyst til at komme lidt væk fra storbyen, til ro, frisk luft og dejlig mad.