Atmosfæren er hyggelig og afslappet og maden er relativt enkel, men ingen af delene på den lidt sjuskede måde, som er så moderne for tiden. På det nye Nordisk Spisehus er der tænkt over hver en detalje fra de billeder, der er på væggene, over lydene i højttalerne, hvem der står bag komfuret og til restaurantchefen og hans vinkælder. Stedet, som oprindeligt blev startet af Rikke Malling og Torsten Schmidt er nu på nye hænder. Den nye ejer er arkitekten og iværksætteren Frantz Longhi som blandt andet står bag andre århusianske succeshistorier som Kählers Coffeestation, Kählers Spisesalon og ikke mindst keramikbutikken Kählers Flagship Store.

"Vi har forsøgt at skabe en fantastisk blanding af eksklusiv gourmetmad, en skøn afslappet stemning og det i et nyt design, der strækker sig helt ud i det guldbelagte køkken. Niveauet i restauranten er i top og det er en fryd at se det stærke hold arbejde på højtryk for at servere suveræne og spændende måltider for vores gæster. Vi er stolte af at byde indenfor til spændende retter med respekt for naturens naturlige cyklus," fortæller Frantz Longhi. 

Guldrandet køkken

Det stærke hold Longhi omtaler består blandt andet på tjenersiden af Søren Haumann, som i mange år var restaurantchef på nu hedengangne Malling & Schmidt og Tonny Hansen, som har en fortid på Molskroen. Køkkenchef Dennis Juhl Jensen har selv skaffet medaljer hjem til det danske kokkelandshold og flankeres af blandt andet Malling & Schmidts tidligere souschef Jacob Freitag samt Martin Sommer, som ligeledes er medlem af kokkelandsholdet.

Det dygtige kokketeam har fået gyldne forhold, idet det åbne køkken er beklædt med guldfliser, som i øvrigt går igen i restaurantens indretning.

(artiklen fortsættes nedenfor)

Det nordiske holdes i hævd

Navnet er det samme og også på tallerkenerne er det nordiske stadig i fokus på Nordisk Spisehus. Gennemsigtighed og nærhed er vigtige principper for køkkenet, og menukortet følger den nordiske naturs egen orden og cyklus. Der bruges kun råvarer, som er i sæson, hvorfor menukortet vil skifte henover året. Denne måned (september) er der for eksempel fokus på skovens gaver med indslag som elgtatar, vildsvin, due, svampe og bær.

I takt med at sæson og menu ændrer sig, ændres også indretningen og stemningen i restauranten for at give en totaloplevelse af madens tema. Lige nu er det for eksempel dyreinstallationer, billeder fra nordens dybe skove og dyrelyde på højttaleren, man møder som gæst på Nordisk Spisehus. 

I det på mere end én måde guldrandede køkken glæder man sig over den sammenhæng, der er imellem indretning, atmosfære og elementerne på tallerkenen. 

Køkkenchef Dennis Juhl Jensen siger: "Vores skiftende temaer er en super spændende udfordring for køkkenet, der kun gør vores daglige opgave sjovere. Det gør os mere kreative og menuerne mere interessante og gør os i stand til at levere en stor oplevelse for alle sanser."

Nordisk Spisehus åbnede med det nye koncept 22. august 2012 og vil henover året skifte menu, indretning og dermed atmosfære 6 gange om året.