København har fået et nyt spisested, som med et glimt i øjet vil slå et slag for mindre madspild. Rub & Stub Spisehus er navnet på det nye sted, som ligger på 1.-salen af Huset-KBH, der hvor Spisehuset, Il Dona og senest Ro & Smag har ligget. 

Bag Rub & Stub står en flok unge frivillige med erfaring fra fødevarebranchen, og tanken bag det nye sted er at styrke madspildsdebatten med et konkret og optimistisk koncept. På menuen kan fx være enkle retter som lasagne, salater og en god bøf til gode priser, men man kan aldrig vide præcis, hvilke retter, man finder på kortet. 
 
Menuen afhænger nemlig helt af, hvilke råvarer, der er doneret til Rub & Stub på dagen. Råvarerne fås fra samarbejdspartnere i fødevareindustrien, som donerer varer, der alligevel ikke kan sælges, til spisehuset. Ikke skrald eller madvarer, der er gået over datomærkningen, men helt friske varer, som forbrugerne af forskellige årsager ikke vil købe. Spisehuset Rub & Stub lægger vægt på at adskille sig fra ”skralder-kulturen”, og i køkkenet gælder præcis de samme regler om egenkontrol, sporbarhed og hygiejnebeviser som for andre restaurationer.
 
Tore Bang Heerup, en af initiativtagerne til Rub & Stub Spisehus, forklarer:
 
”Med madspild mener vi ikke “skrald”, som allerede er kasseret og gammelt. Det er i stedet de fødevarer, som butikkerne ikke kan sælge af forskellige årsager: Det kan f.eks. være “single bananer” uden klase, skæve grøntsager eller måske klassiske julevarer lige efter nytår. Alt sammen fuldt ud friske og spiselige fødevarer, som vi får leveret før kassering.”
 
Spisehuset Rub & Stub hører under Foreningen Retro, som også står bag Café Retro i Knabrostræde og Jægersborggade. Spisehuset drives af frivillige og er 100% non profit, så alt økonomisk overskud gå til velgørenhed.