Ronni Mikkelsen kommer fra en stilling som Sous chef hos restaurant Sletten og Nimb og har ligeledes været Chef de parti på den Michelin-vindende restaurant Aska i New York, som i høj grad overraskede amerikanerne med det nordiske køkken. Også Thomas Haldrup har en stjernespækket fortid fra sin tid som Sous chef hos Kong Hans i København, der ligeledes er kendt for en af de eftertragtede stjerner. Herefter havde Thomas kronede dage som assisterende køkkenchef hos den norske Michelin-restaurant Bagatelle. Nu glæder top-kokkene sig til at dele ansvaret for, at overraske Koefoeds gæster med moderne fortolkninger af det bornholmske bord.

"Vi ser det som en stor udfordring at påtage os køkkenchef-rollen, især i den delte konstellation Thomas og jeg iblandt. Vi komplimenterer hinanden på mange forskellige fronter. Vi udøver enkelthed, elegante smage og præcise tilberedninger, med den største respekt for råvaren" - siger Ronni Mikkelsen.

For at finde inspiration til Koefoeds nye menu har køkkencheferne været på inspirationstur til Bornholm. Kokkenes kendskab til bornholmske råvarer er stort, men de er langt fra færdige med at udforske øens eksotiske råvarer og lokale produkter. På turen har de blandt andet snakket bier med Bjarne Bi (Bjarne Westerdahl Aakirkeby), mel med Valsemøllen og kød med Hallegårds slagteren.

"Vi har mødt flere forskellige kreative mennesker, der inden for deres felt hver især havde en helt utrolig viden. Mennesker som disse inspirerer os voldsomt. Grundstenen for os er at behandle deres råvarer med den største respekt, og gøre vores ypperste for at bringe deres vanvittigt gode produkter til næste niveau" - fortæller Ronni Mikkelsen, som var særlig vild med honningen fra Bjarne Bi.

"Den er slynget i foråret, hvor biernes pollen hovedsageligt består af hvide anemoner, kirsebærtræ og smørblomster. Honningen er derfor langt mindre kraftig end de mere kendte typer honning" - forklarer han og tør godt løfte sløret for en af de fremtidige retter: "Der kommer med garanti en honning-is på menuen før eller siden".

Restaurant Koefoed vil fortsat køre med moderne fortolkninger af smørrebrød til frokost og til aften en smagsmenu, fiskemenu og a la carte med moderne bornholmsk inspireret gastronomi.