Bag Dia’legd står de tre ølentusiaster Michael Jensen, Kim Hoffmann-Madsen og Claus Jordan. De tre har så stor en kærlighed til bryggeriet Refsvindinge på Fyn, at de har valgt at åbne en bar dedikeret til dets øl. Stedets ”husøl” vil være Refsvindinges prisvindende Ale No. 16, som altid er i sortimentet, og Michael Jensen fortæller i en pressemeddelelse, at bryggeriet har over 20 forskellige øl, så der er nok at tage af. 

”Der er alt fra hvidtøl, porter, ale- og bock-typer til pilsner og hvedeøl. De er eksperimenterende og er de seneste år begyndt at lave flere øl med lidt spøjse krydderier,” fortæller han.
 
Der vil med andre ord være noget for enhver smag på ølbaren. Priserne vil være 24-35 kroner, og der vil fast være 3-4 øl på fad - resten på flaske. Derudover indgår en cava og en cider i sortimentet.
 
Om ølbarens navn siger Michael Jensen på klingende fynsk:
 
”Dialekter giver indblik i folks historie og ophav. Når man træder ind på en bar, kan man spore sig ind på forskellige egne blot ved at lytte til stemmerne i rummet. Og så synes jeg, at dialekter er sjove.”
 
Dia’legd åbner fredag den 6. december, og i den anledning vil der være fri fadøl fra kl. 17.00 til 22.00. Fremover er åbningstiderne torsdag og fredag kl. 17.00-02.00 og lørdag kl. 14.00-02.00. Læs mere på Facebook