Ny kaffebar med fokus på fællesskab og kultur på Frederiksberg_1Af lokale til lokale

Valget om at åbne Lipa netop her på Frederiksberg var ikke tilfældigt. For Maja er Frederiksberg meget mere end bare et sted - det er hjem. Hun er nemlig opvokset her, lige overfor Lipa. Det kan godt være Emilie ikke har rødder herfra, men lokal kan man roligt kalde hende, for hun har de seneste 8 år boet i selv samme bygning, som Lipa ligger i.

“Vi synes, området godt kunne bruge lidt mere liv. Der mangler lidt det der sted, der afspejler den lokale stemning, som er en naturlig del af nabolaget og føles som et samlingspunkt for både lokale og besøgende", forklarer Maja.

Mere end en kaffebar - et sted for fællesskab og kultur

Hos Lipa er ambitionen ikke kun at servere god kaffe og mad. Emilie og Maja drømmer om, at stedet også bliver et kulturelt og socialt samlingspunkt. Visionen er, at Lipa skal danne ramme om arrangementer og stunder, der skaber værdi og binder mennesker sammen - fra små pop-ups og workshops til foredrag og private events.

"Vi ønsker, at Lipa bliver et sted, hvor man ikke kun kommer for kaffen, men også for de særlige oplevelser og det fællesskab, der opstår, når mennesker mødes. Det skal være et sted, hvor alle kan føle sig velkomne, og hvor der altid er noget spændende at komme tilbage til", forklarer Emilie.

Denne ambition udspringer af Emilies og Majas egne erfaringer og passion for at samle mennesker. Emilie blev fra en tidlig alder introduceret til restaurationsverdenens puls og dynamik af hendes mor, som har dybe rødder i branchen. Senere har hun balanceret mellem TV-branchen og restaurationsbranchen, hvor hun har udforsket mange forskellige roller. Maja har hidtil dedikeret sin karriere til strategisk socialt arbejde i NGO’er. Hun har altid brændt for at gøre en forskel, samle mennesker og skabe meningsfulde oplevelser - en passion, hun deler med Emilie og nu bringer til live gennem Lipa.

“Det er netop mennesker, der har været i centrum i begge vores karrierer, og hvad kunne være bedre end at kombinere det med mad og hygge?” siger Maja. Emilie tilføjer: “Vi elsker at samle mennesker. I vores omgangskreds har vi altid været “kendt” for at holde middage og skabe gode stunder, så at åbne et sted som dette føles jo som en helt naturlig forlængelse af os selv”.

Ny kaffebar med fokus på fællesskab og kultur på Frederiksberg_2

En menu, der hylder kvalitet, vækst og fællesskab

Navnet Lipa betyder lindetræ og symboliserer vækst, styrke og fællesskab – præcis de værdier, der er kernen i stedet. "Vi ser Lipa som en videreudvikling af det, der allerede var godt her, nemlig Etneas (den tidligere butik) varme, charme og kvalitetsvarer. Derfor fortsætter vi med at tilbyde nogle af Etneas delikatesser, mens vi lader os inspirere af sydens livsglæde og smage, som vi inddrager på vores egen måde”, forklarer Emilie.

På det lille, nøje kuraterede menukort finder gæsterne en blanding af udvalgte retter og råvarer. God kaffe er i fokus, importeret direkte fra Milano, som sikrer en høj kvalitet og en autentisk smag af Italien. De har også indgået spændende samarbejder, blandt andet med Italienske Pietro, der forvandler spildvarer til delikatesser som fermenterede toppings og granola, hvilket tilføjer noget unikt til menukortet. Brødet leveres friskbagt fra Cadence, og hver ingrediens er valgt med kærlighed til håndværket og smagen.

Åbning snart

Lipa åbner den 7. februar med et åbningstilbud på 50% på kaffen fredag, 40% lørdag og 30% søndag. Emilie og Maja glæder sig til at byde både lokale og andre besøgende velkommen - unge som gamle, babyer og hunde - alle er velkommen på Lipa.