På pontonen på vandet ud for Ingeniørforeningens Hus på Kalvebod Brygge har man i de seneste år kunnet spise veltillavet cafémad med udsigt til havneindløbet, men det er nu slut. Café IDAbryggen bliver nemlig til Restaurant IDAbryggen, når sommersæsonen indvies torsdag den 2. maj.

 
Christina Fangel Ovesen, som er booking & sales manager i IDA Mødecenter, der står bag restauranten, fortæller, at beslutningen om at transformere IDAbryggen fra café til frokostrestaurant er truffet for bedre at afspejle, hvad mødecentret kan.
 
“Det køkken, vi har i huset, har en høj standard, og det kan meget mere end burger og brunch. Det vil vi gerne signalere med et nyt koncept, der matcher vores køkken bedre.“
 
Slip for ventetid
Med Christina Fangel Ovesens ord bliver det “super lækkert smørrebrød,” der serveres i Restaurant IDAbryggen, hvor kortet tager udgangspunkt i gamle smørrebrødsklassikere, dog ofte med et moderne twist. Man kan fx glæde sig til fjordrejer med hjemmerørt mayo, sprængt oksebryst med peberrod og pickles, hjemmelavet kalveleverpostej og meget andet lækkert. Desuden et par desserter og til maden øl fra lokale bryggerier, vin og et lille akvavitudvalg. 
 
Mange af IDAbryggens gæster er forretningsfolk, som holder møder på den overdækkede ponton eller inde i restauranten, når vejret ikke er til at sidde ude. De - og andre, som har travlt - kan slippe for ventetid ved at bestille maden på forhånd via hjemmesiden, så den er klar, når de kommer.
 
Restaurant IDAbryggen vil fra den 2. maj og frem til september være åben alle hverdage fra 11.30-16, men kan bookes af selskaber på andre tidspunkter også. Under jazzfestivalen vil der desuden være aftenåbent i weekenderne den 5.-6. og 12.-13. juli med lækker jazz til maden - se programmet her.