Onsdag den 1. september åbner Früd, en ny restaurant i Århus midtby. Men Früd er mere end bare en restaurant - folkene bag kalder stedet for et "nyt madkoncept."

Ankermand på projektet er Jürgen Frühwirth, som også står bag catering- og selskabsforretningen Mad med Smag.

Vil sætte gang i madbevægelsen i hele Midtjylland

Med den nye forretning ønsker Frühwirth indre mindre end at "sætte gang i madbevægelsen i hele Midtjylland." Det vil han blandt andet gøre gennem en række arrangementer for kulturelt- og madinteresserede gæster. Oktoberfest, julemesse, madforedrag, fødevaremesse, koncerter og revyer er nogle af de ting, som er på programmet eller i hvert fald i støbeskeen.

Ud over en á la carte restaurant med 40 pladser råder Früd nemlig også over 1600 kvadratmeter på to etager, som kan bruges til selskaber og særarrangementer.

”Jeg har længe haft ambitioner om at tage skridtet videre og bryde rammerne for den traditionelle restaurant. FRÜD handler om at give gæsterne alle muligheder fra gourmetmad i vores nye a la carte restaurant over det skræddersyede bryllup til åbne høst- og madmesser. FRÜD er sæsonorienteret, og restauranten kan flyttes op på terrassen om sommeren eller ned i vinkælderen om efteråret og vinteren alt efter vejr og smag," fortæller Jürgen Frühwirth.

Vil du være prøvekanin

Inden den officielle åbning er der mulighed for at prøve Früd med rabat under Århus Festuge. I dagene op til åbningen tilbyder Früd en 5-retters menu med vine til for 300 kroner. Der er stadig ledige pladser mandag den 30. og tirsdag den 31. august.

Læs mere om tilmelding etc. på Früds hjemmeside.