Nu bliver din sodavand dansk og økologisk

15/5 2016

 

Økologi og ’Made in Denmark’ er tendenser, der ikke er til at overse, når man kaster et blik på kølediske rundt om i landet. Nu er turen kommet til sodavanden, der også bliver både økologisk, danskproduceret og nem at få fat i.


Danskerne efterspørger kvalitet og økologi på farten. Det mærker man i hvert fald hos landets største convenience-kæde, som melder om stigende interesse og salg af økologiske og danskproducerede varer.

7-Eleven har i dag flere økologiske varer i sortimentet end for bare to år siden. Seneste økologiske tiltag hos 7-Eleven er en helt ny sodavand, der udfordrer de kendte klassikkere fra Coca-Cola og Pepsi. Den lille forskel ligger i, at sodavanden nu er økologisk og produceret på det danske sodavands-mikrobryggeri FATDANE. Sodavanden har, i modsætning til de få andre økologiske spillere på markedet, skruelåg, så den er nem at tage med på farten - en afgørende detalje, der for alvor gør den i stand til at konkurrere med de store internationale brands.

- Vi har længe ønsket at kunne tilbyde danskerne en ny form for sodavand, der tilgodeser de af vores kunder, der går efter økologien. Nu har vi indgået et samarbejde med FATDANE om fire lækre økologiske varianter, der afspejler danske råvarer og smag, siger Morten Vedel, Indkøbschef i 7-Eleven Danmark.

Smagen af dansk sommer
Siden kæden sidste år indgik samarbejde med Palæo-restauranterne og Cofoco om sundere mad på farten, har 7-Eleven oplevet en stigende efterspørgsel efter alt, der rimer på høj kvalitet og sundhed. Og hos FATDANE er man begejstrede for endelig at præsentere den økologiske sodavand:

- Når du åbner en af vores ‘sparkling organics’, ved du, at alt er i orden, fra økomærke, råvarer og produktionsforhold, til smagen og den gode stemning. Processen har været enormt sjov, og vi har eksperimenteret længe for at finde de helt rigtige smagskombinationer. Personligt er jeg svært glad for endelig at kunne drikke en sodavand med fynske rabarber, siger Brian Hougaard, idemanden bag FATDANE.

De økologiske sodavand fra FATDANE koster 24,50 kr. og fås indtil videre kun i 7-Elevens butikker i fire forskellige varianter. Rabarber og vanilje-varianten som minder om mormors rabarberdessert, hyldeblomst og hyben som smager af dansk sommer, æble og mynte som er både sød og syrlig og ikke mindst ingefær, lime og chili, til når du har brug for en lille opkvikker.

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.