Smilene var brede, da de tre nordjyder Gregers Johannesen, Flemming Holm og Martin Mygdam blev annonceret som vindere af årets DM i grill, for selvom de tre var blandt favoritterne, var der hård konkurrence fra de andre kombattanter.
Til daglig arbejder Gregers, Flemming og Martin på grillskolen Grilleriet i Ålborg, så det er mænd, der har styr på deres kul. Med stor selvsikkerhed havde de derfor til konkurrencen valgt af satse alt og stille med utraditionel grillmad - så måtte det bære eller briste.
Fiskesouffle på grill
Og det bar heldigvis, for netop det, at vinderholdet havde valgt en utraditionel stil viste sig at falde i de 20 folkedommeres og de 3 fagjury-medlemmers smag.
"Det er fantastisk - helt fantastisk. Vi havde da drømt om det, men det var svært at vide, hvad vi kunne forvente. Der var jo masser af dygtige grillere med," siger Martin Mygdam i en pressemeddelelse.
Blandt de mere eksperimenterende indslag fra vinderholdet var fx fiskesoufflé bagt i grill og det var netop trioens mission at vise, at grillen ikke bare kan bruges til at grille bøffer på.
"Vi arbejder hver dag for at vise, at grill er en tilberedningsform med masser af muligheder, og det havde vi mulighed for at bevise i lørdags. At det så lykkedes så godt, det er bare en ekstra bonus," udtaler Flemming Holm.