Nordens bedste sild blev en HOTDOG-SILD

Nordens bedste sild blev en HOTDOG-SILD

Sabina
Spiseliv.dk

Nordens bedste sild er en HOTDOG-SILD
- NORDISK MESTERSKAB I SILD blev afholdt lørdag den 10. februar, og vindersilden var en hotdog med kryddersild, friskrevet peberrod, mangoshutney og chili.

Det var otte madglade finalister fra Norge, Sverige og Danmark, der var med i finalen, da Nordisk mesterskab i sild 2018 løb af stablen her til eftermiddag i Nyhavns Færgekro. Vinderen blev danskeren René Tholander fra Asnæs, der til sin ´Hotte sild´ var inspireret af en klassisk hotdog lavet med rugbrød og kryddersild.

Det er 8. år i træk, at sildeopskriftkonkurrencen afholdes som en hyldest til den elskede, nordiske spise. Alle kan deltage i konkurrencen, hvor et panel af sildeeksperter og -entusiaster bedømmer de silderetter, der er kommet i finalen. Med i dommerpanelet var blandt andre kok, madskribent og forfatter, Katrine Klinken, der igen i år var imponeret over niveauet, variationen og kreativiteten i årets sildeopskrifter. Så forskellige ingredienser som ananas, mango og koriander var med i finalen, og alle opskrifterne understregede, at den populære spisefisk kan tilberedes og varieres i det uendelige.

Det var også danskere, der løb med anden- og tredjepladsen. Den tidligere vinder gennem to år, Henning Barmer fra Nibe, indtog andenpladsen med sin ’Krydrede sild i hyben, blomme og Madeira’. Tredjepladsen gik til den tidligere Major i Forsvaret, Søren Mogensen, fra Charlottenlund. At han i sin fritid går meget op i sild, kunne bestemt smages i opskriften på ’Picklessild’.

Vinderen af årets sildedyst, René Tholander, har fintunet sin opskrift lige siden sidste års sildedyst, men har haft sildeopskrifter som hobby i de sidste 30 år. Til daglig er René Tholander skoleleder på Kalundborg Friskole, men bruger det meste af sin fritid på sin kone, sine fem børn i alderen seks til 30 år og så sin store passion, madlavning.

René har vundet et luksusophold i København og hans sild kommer her til foråret på Nyhavns Færgekros store sildebord, der består af 12 forskellige hjemmelavede specialiteter af langtidsmodnede sild.