Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft). Pisk ahornsirup, de 2 slags sukker og olie med en elmikser. Det samler sig ikke sådan rigtig, førend æggene tilsættes. Tilsæt æggene et af gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Efter det sidste æg piskes igen rigtig godt med el-mikseren. Bland mel, salt, kanel, muskat og natron sammen, og sigt det i dejen. Vend blendet ananas, ristede, hakkede nødder og gulerødder i til sidst. Kom det i en let smurt bradepande eller i en springform. Sæt i ovnen og bag i 30-40 minutter. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt. Lad kagen blive helt kold, og vent gerne til dagen efter, inden frostingen kommes på.

Frosting: Rør den bløde, tempererede flødeost sammen med blødt smør, ananassaft og vaniljekorn. Tilsæt så meget flormelis, som du ønsker alt efter smag. Smør frostingen på kagen, lige inden den skal serveres. Pynt eventuelt med hele valnøddekerner.