Hører du til dem, der hvert år sætter et stort kryds i kalenderen tredje torsdag i november og længselsfuldt venter på at kunne nyde årets Beaujolais Nouveau, så er der godt nyt. Musling Bistro lige ved Torvehallerne, holder nemlig liv i traditionen og inviterer på vin og middag torsdag 16. november.

Beaujolais Nouveau er en rødvin lavet på Gamay-druen, og hvert år bliver Beaujolais Nouveau frigivet til salg tredje torsdag i november efter vinen kun har gæret i et par uger. “Beaujolais Nouveau er en let, frugtdreven rødvin, der passer godt til fisk, specielt i stegt form. Og så er der en fin tradition i Beaujolais for at fremstille vinene uden tilsætningsstoffer, så det passer godt ind i vores vinkælder,” siger Anders Selmer, Musling Bistro og Kødbyens Fiskebar.

Præcis hvor godt et makkerpar Beaujolais og stegt fisk er, kan man smage denne aften, hvor Muslings kokke steger dagens fangst og serverer hjemmelavet kimchi, samt sæsonens kål og rødder fra
Birkemosegaard til vinen. Arrangementet finder sted i Musling Bistros helt nye festlokale, der ligger i vinkælderen under restauranten. Aftenen starter med ristede kastanjer kl. 18.30 og efterfølgende er
der middag. Fra kl. 20.30 er der åben vinbar med yderst fordelagtige priser.

Beaujolais Nouveau arrangementet afholdes i samarbejde med Petillant Vin, der ligesom Musling Bistro og Kødbyens Fiskebar, står for bæredygtighed og høj kvalitet. Og aftenen er selvfølgelig for alle
- også dem, der aldrig har hørt om Beaujolais Nouveau.

BESTIL BILLETTERNE HER

Tidligere tiltrak Beaujolais Nouveau Dagen sig stor opmærksomhed, og der gik konkurrence i hurtigst muligt at få fragtet den nye vin fra Frankrig til resten af verden. Det gav blandt andet omfattende
medieomtale, da racerkører Thorkild Thyrring i 1987 fragtede de nye flasker til Københavns centrum med lynets hast.