Auberginer

1. Skær auberginerne i skiver på 1,5-2 cm og læg dem i en skål. Dæk auberginerne med vand tilsat 1 spsk. salt, og stil dem til side i 1 times tid. Herved forsvinder den bitre smag

2. Tag auberginerne op af vandet og varm 3 cm olie op i en pande. Auberginerne tørres godt med køkkenrulle og friteres til de har taget farve men ikke er blevet for mørke

 

Kartofler

1. Skær kartoflerne i skiver på 1,5-2 cm og fritér dem til de netop har taget farve i den varme olie fra auberginerne. Læg kartoffelskiverne til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Gem olien

 

Kødsauce

1. Hak løgene fint og varm lidt olie op i en gryde. Kom løgene i gryden og lad dem blive bløde men ikke brune. Tilsæt det hakkede kød og sautér til det er brunt

2. Blend tomatpuré og flåede tomater og hæld dem ned til kødet. Tilsæt kanelstang og laurbærblade og lad kødsaucen simre i ca. 10 minutter.

3. Lad kødsaucen køle lidt af og rør så 2 æg ud i blandingen

 

Bechamelsauce

1. Smelt smørret i en gryde

2. Tilsæt melet til det smeltede smør og pisk det godt sammen

3. Tilsæt mælk/fløde og pisk saucen godt igennem. Lad den simre ca. 10 minutter, til melsmagen er forsvundet. Pas på den ikke brænder sammen

4. Smag til med kanel, salt, peber og muskatnød

5. Når bechamelsaucen er kølet lidt ned røres den sammen med 2 æg

 

Moussaka

1. Saml moussakaen i en høhj bradepande. Læg først kartoffelskiver i et jævnt lag, drys med lidt salt og peber, hæld herefter et lag hakket kød (husk at fjerne kanelstang og laurbærblade) over kartoffelskiverne, dæk med et lag auberginer, drys igen med salt og peber og hæld til sidst bechamelsaucen over. Man kan rive lidt ost over toppen, hvis man har lyst

2. Bag moussakaen i en 175 grader varm ovn i ca. 20 minutter, til den har taget farve

 

Servér med grøn salat og tzatziki. Eller gør som i Grækenland og giv græsk salat, brød og ren yoghurt til