Fornylig havde Bjarne Storm Jensen lavet et indlæg på Osted kros Facebook side, hvor han beretter om at nu hvor julen står for døren, så er der hjemmesyltede græskar og rødbeder fra haven. Der er handlet ind i Super Brugsen til rødkål og købt krumme agurker på Grønttorvet, juleisen er hjemmelavet og det samme er finkerne til julebordet. Alt dette kunne være skrevet på mange danske restauranters Facebook sider, men Bjarne Storm Jensen har nu ment det som en mindre provokation som han selv skriver under oplægget, som kan ses her.

Bjarne Storm Jensen er træt af at flere og flere fine danske restauranter går mere op i, hvor de får maden fra end reelt at bruge mere tid på at lave maden. Han mener ikke at det økonomisk kan løbe rundt hvis kokken render rundt og plukker bær i skoven eller leder efter svampe. Han tror simpelthen ikke på at det er det virkelige billede der bliver fremvist, da maden ellers ville være alt for dyr disse steder.
”Kokke i dag er efterhånden universitetsuddannet, der findes fantastiske kokke og dem har jeg stor respekt for” fortæller Bjarne Storm Jensen, men han mener at de sår blår i øjnene på folk.

Det handler ikke om at Osted kro ikke tænker over hvilke råvarer de anvender i køkkenet, de har faste leverandøre, men råvarerne er ikke økologiske og de er ikke plukket i nabolaget, men de er oftest fra Danmark. En ting er helt sikker råvarerne er friske og hvis de ikke er helt i top bliver de leveret tilbage til leverandøren.
Når det kommer til madlavningen springer de heller ikke over hvor gærdet er lavest, alt er hvis muligt lavet fra bunden, saucer og fonder koger på gode ben og grønsager. Det er det traditionelle køkken der holdes i hævd her og Bjarne Storm Jensen kan se at det stadig er deres wienerschnitzel lavet af kalveinderlår og serveret med friske grønsager, som sælger som varmt brød.

For Osted kro og Bjarne Storm Jensen handler det om at holde fast i de klassiske dyder, både når det kommer til det fransk-danske menukort og til tjenerarbejdet, end det handler om at sætte fokus på fra jord til bord princippet. Her serveres gode og store måltider, så det kun er nødvendigt at bestille én ret, det er mottoet på Osted kro, fortæller Bjarne Storm Jensen.