150 meter sydvest for Mindeankeret og 50 meter sydøst for Skuespilhuset finder du fra restauranten KOMPASSET – opkaldt efter sin beliggenhed i Nyhavn 65, der tidligere har huset tre sejl, flag- og kompasmagere. I KOMPASSET er missionen at skabe måltidsoplevelser med smørrebrød og øl i centrum. På kortet finder du 10 stykker smørrebrød parret med øl fra danske bryghuse.

Thilde Gilling, køkkenchef i KOMPASSET har glædet sig til at kunne byde gæsterne velkommen: ”Der findes næppe noget mere dansk end øl og smørrebrød, og så endda i hyggelige Nyhavn. Det er et helt unikt sted, og bygningerne i sig selv er et stykke danmarkshistorie”.

Thilde er uddannet kok fra København, og flyttede derefter til Oslo, hvor hun hos Akersberget/Ølakademiet, som køkkenchef hos Kolonihagen i Frogner og som køkkenchef hos Brewdog i Oslo dyrkede mødet mellem det gode glas øl og det veltilberedte måltid. Det er også inspirationen til menuen i KOMPASSET: basen i det mørke, maltholdige brød og sæsonens råvarer, komplimenteret af øllen.

"Kortet afspejler mange af de ting, jeg har savnet ved Danmark, tilsat lidt ekstra heat. Jeg kører ikke efter et specifikt nordisk dogme, og er generelt også ret vild med at spice ting op, særligt med japanske og asiatiske elementer”.

Thilde Gilling er vokset op i den lille vestsjællandske by Buerup, langt fra butikker og fastfood-restauranter. Familien var stort set selvforsynende, og hun voksede op på grøntsager fra egen køkkenhave og kød fra farens slagterforretning. Det har indprentet i hende en respekt for råvarerne og en værdsættelse af det gode håndværk. For Thilde er det vigtigste ved måltidet de gode minder og traditioner: ”Mit fokus er at møde gæsten i øjenhøjde. Det handler om at samles om bordet og at folk skal føle sig hjemme”.