Jacob Mielcke og Jan Hurtigkarl har åbnet op for en ny sæson i Frederiksberg Have. Her har de nok byens bedste oase af en terrasse med udsigt over Haveselskabets Have. Foruden naturligvis mad på gastronomisk topniveau med inspiration fra hele verden.

 

Nyt frokostkoncept

Til frokost kan man komme forbi til en let anretning eller den helt store smagemenu alt afhængig af, hvilket humør man er i. Konceptet er enkelt: Hver ret koster 100 kroner og man kan vælge mellem seks forskellige - eller tage dem alle sammen.

”Vores frokoster er meget uhøjtidelige. Vi vil gerne give folk en oplevelse, der er mere åben, ung og spontan,” siger Jan Hurtigkarl om det nye frokostkoncept.

”Det er vigtigt for os, at stemningen er uformel, og at vi er i øjenhøjde med folk. Dybest set laver vi mad, fordi vi gerne vil kommunikere med vores gæster om madoplevelsen. Der er det vigtigt, at de slapper af og har det hyggeligt.”

 

Visualiseret frokostmenu

Som hjælp til kommunikationen med gæsterne har Mielcke & Hurtigkarl visualiseret deres frokostmenu på billeder i kortet, som viser de råvarer, som er brugt til tilberedningen.

"Noget af det, jeg savner mest og sætter pris på, det er, når der er nogen, der laver helt almindelig mad til mig. Jeg har nogle veninder, som en gang imellem laver rigtig mad til mig. Frikadeller og sådan noget.”

6 hurtige til køkkenchef Jacob Mielcke

- Kan du beskrive din madstil?

”Den er legende uden at være useriøs. Overentusiastisk, kunne man sige. Og inspireret af hele verden.”

 

- Hvad er din yndlingsråvare lige nu?

”Det må næsten være et krydderi. Grøn koriander laver vi en masse med lige nu. Jeg fandt dem i Indien og de er helt pivgrønne og mere friske og flygtige i smagen end de normale, tørrede korianderfrø.”

 

- Hvad glæder du dig til at servere til sommer?

”Jeg glæder mig til at servere champagnemenu, ligesom de gjorde her i gamle dage.”

”For eksempel en rosé champagne ved navn Saignée de Sorbet, som vi ikke kan få særlig mange flasker af. Den skal serveres til kobekød med en puré af umeboshi-blommer. Det er 30 år gamle, saltede blommer, som smager helt intenst. Vi laver sådan en skrigende pink creme, som giver et fuldstændig fantastisk match med champagnen.”

 

- Nu har I jo rejst rigtig meget – hvilket lands køkken har inspireret dig mest?

”Vietnam. Det er så rent og friskt og bygger på nogle grundsmage, som jeg rigtig godt kan lide.”

 

- Hvor spiser du selv henne?

”Gode hverdagsrestauranter er Yans Wok, Fischer og Bento, der kommer jeg rigtig meget. Det skal være kendetegnende for de steder, jeg går ud og spiser, at man kan mærke omtanken for maden.”

 

- Laver du mad derhjemme?

”Ja. Men noget af det, jeg savner mest og sætter pris på, det er, når der er nogen, der laver helt almindelig mad til mig. Jeg har nogle veninder, som en gang imellem laver rigtig mad til mig. Frikadeller og sådan noget.”