Hvis man skal spise godt, klassisk fransk og drikke god vin i Hvidovre, findes der ét sted at gå hen, nemlig Arti’kok. Sådan har det været i snart ti år, og selvom den oprindelige ejerkreds for nylig har overladt nøglerne til nye kræfter, er det sådan, det bliver ved med at være. 
 
Den nye ejer og køkkenchef, Li Xing, er uddannet kok fra michelinrestauranten Kiin Kiin, en af Europas bedste thairestauranter. Selv er han oprindeligt fra Kina, så det er naturligt, at gourmetmenuens franske retter til tider får et asiatisk touch. Stilen er dog først og fremmest klassisk med vægt på det eksklusive og gode råvarer, fortæller Sussie Houg, som er ny restaurantchef på Arti’kok, men har arbejdet som tjener på restauranten i halvandet år.
 
”Vi har mange stamgæster, og de har været bekymrede for, om vi nu ville lave en masse om. Det har vi ikke tænkt os. Arti’kok skal stadig være et sted, som skiller sig ud fra de andre restauranter i Hvidovre ved, at det skal være en helhedsoplevelse af komme her. Vi tager gæsternes overtøj, når de kommer, bruger gode sæsonråvarer og præsenterer maden og vinene. Det er stadig i høj grad det samme,” forklarer Sussie Houg, som selv er udlært tjener fra gode steder som Glostrup Parkhotel og Divan 2. 
 
Tættere på indkøbspris
Dog er vinpolitikken ændret en smule, så prisen på vinene er tættere på indkøbsprisen, og man får mere vin for pengene. Desuden er der kommet nyt gulvtæppe og indkøbt nye havemøbler til terrassen, hvor man kan sidde ude, når vejret er godt. 
 
Henover sommeren er der en god anledning til at prøve Arti’kok – restauranten kører nemlig med et lækkert bøf bearnaise-tilbud: To personer får serveret et glas cava, en bøf af mørbrad med hjemmelavede pommes frites vendt i smør, hvidløg og persille og serveret med sauce bearnaise. Hertil får man en god flaske rødvin fra Langhe i Italien – eller en flaske hvidvin eller rosé, hvis man er mere til det. Prisen er 625 kr. for to.
 
Desuden kan man som altid få en eksklusiv 3-, 4- eller 5-retters menu med eller uden vinmenu. Vælger man den fulde tur, koster det 795 kr. for fem retter med vin. Se menuen her.