Hos Chido i Mejlgade i det centrale Aarhus forklarer man gerne forskellen på burrito, quesadilla og taco. Danskerne er så småt ved at få øjnene op for, at mexicansk mad kan være mere end lune nachos, tex-mex og pandekager med fyld.

”Vores stil minder meget om den sydcaliforniske måde at servere mexicansk mad på. Vi fik idéen da vi boede i USA som udvekslingsstuderende, og vi ønskede at bringe denne form for fastfood til Danmark,” forklarer Óskar Pálsson, der er en af de fire ejere.

Den mexicanske trend

I København er der flere forholdsvis nye mexicanske spisesteder som for eksempel Barburrito, Condesa og Tacos Chucho. I 2014 udgav Bente Nissen Lundsgaard bogen ’Smagen af de Moderne Mexico” og i februar kan man komme på kursus i mexicansk street-food hos Meyers Madhus.

Chido åbnede den 1. januar 2015, og hvis man skal overbevises om, at det mexicanske køkken er ved at få en renæssance, så kan man bare gå en tur fra Chido ind mod Aarhus centrum, hvor man kommer forbi henholdsvis Vaca og Mexican Grill Burrito Plus, som begge har slået sig ned på at servere mexicansk mad i den jyske hovedstad. Begge inden for det sidste år.

Ikke langt fra Chido ligger også La Fiesta, som har serveret mexicansk mad i flere år. Hos Chido er man ikke i tvivl om hvorfor, der pludselig er sket en opblomstring.

”Maden er frisk! Det er et godt alternativ til mere traditionel take-away. Vi er for eksempel også populære blandt fitness-folket. Hos os kan de selv sammensætte deres mad og fokusere på kød, bønner og salat,” forklarer Helgi Halldórsson, der også er ejer og uddannet kok.

”Vi har ingen fryser eller mikrobølgeovn i vores køkken. Vi modtager seks kasser avocado hver dag. Vi braiserer vores kød i øl i mange timer, vi laver vores egen salsa. Alt er frisk og hjemmelavet. Derfor har man også en god fornemmelse, når man har spist”, forklarer han.

Ikke så stærkt som i Mexico

Dog er maden hos Chido i udgangspunktet ikke så stærkt, som det ville være i et tilsvarende sted i Mexico eller Californien. Man kan dog bede om mere chili, så man kommer tættere på den originale smag.

Med tre mexicanske take-away steder inden for ca. 300 meter kunne man tænke at markedet var mere end mættet. Dette virker dog ikke til at være tilfældet. Hos Chido går det meste af ejernes tid med at lede efter et nyt lokale i Aarhus eller i en omkringliggende by, hvor man kan åbne endnu en Chido. Vamos!