Katrine Klinken har lavet Kaj & Andreas Kogebog (Forlaget Carlsen, 2010). Der er ikke mange opskrifter i, og den er inddelt efter sæsonbestemte begivenheder som fx jul, påske, sommer & sjov, fødselsdag og hverdagsmad, hvilket gør den dejligt overskuelig for de små og knap så små børn.

Let genkendelige retter med et opfindsomt twist
Der er masser af klassiske retter som spaghetti med tomatsovs og kødboller, snobrød, frikadeller, ristaffel (!), fastelavnsboller, kagemand (eller kagekone) og lasagne, men Katrine Klinken har vægtet både næring og sundhed  i kombination med opfindsomhed højt, så til frikadellerne hører fx bagt græskar og æblesalat, til snobrødet er der bøf på pind og lune bananer, til spaghetti med kødboller er der gnavegrøntsager og så fremdeles.

Opskrifterne er pædagogisk udformet i punkt for punkt-form, så det er nemt at gå til. Derudover er der tips til, hvad der er oplagt for børnene at få lov at lave. Der er billeder af alle opskrifterne, fotograferet oppefra på en hvid tallerken uden for mange foodstyling-dikkedarer.

Underholdning til vinterferien
Hvis I alligevel ikke skal noget i vinterferien, så benyt lejligheden til at tage børnene med i køkkenet! De fleste børn synes jo, det er sjovt at få lov at hjælpe med andet end at tømme opvaskemaskine (hvilket man jo ikke kan fortænke dem i). Se det som en investering i fremtiden, også den nære.. Måske giver det så meget blod på tanden, at der bliver lagt i ovnen til en ugentlig maddag?
En passende dagsplan her i vinterferien kunne således lyde på indkøb og tilberedning af Spaghetti med tomatsovs, kødboller og gnavegrøntsager og Fastelavnsboller med syltetøj og kakao; sidstnævnte opskrift finder du her.