Når MASH til juni åbner i Københavns Lufthavn, hvor restauranten til november får følgeskab af en hverdagsagtig udgave af Le Sommelier, bliver det en slags generalprøve for den næste udfordring, folkene bag har sat sig selv: Åbning af to nye MASH restauranter i London og Stockholm.

Jesper Boelskifte fra Copenhagen Concepts, som står bag, fortæller i en pressemeddelelse:

“Udlandet kender Danmark pga. alle de store succeser inden for restauration og dansk og nordisk gastronomi, men vi vil ikke kun bede dem komme til København, vi vil også komme til dem med vores koncept. Vi er klar over, at det kræver et rigtigt stærkt koncept og masser af hårdt arbejde at gøre sig gældende i en metropol som London.”

Lavere lønninger og billigere råvarer
Det stærke koncept er der i hvert fald ingen tvivl om, at MASH har, og Jesper Boelskifte har fuld tiltro til, at de kan gøre sig gældende i udlandet også - i første omgang London.

“I Danmark er lønninger, råvarepriser og skatteforhold væsentligt højere end i London. Det, kombineret med vores kompromisløse tilgang til kvaliteten af vin og mad, betyder, at vi har fuld tiltro til, at vi kan vinde fodfæste derovre,” siger Jesper Boelskifte.

Men først og fremmest er det altså en ny dansk filial af MASH, der er på trapperne. Konceptet bliver identisk med MASH’s øvrige tre restauranter i København, Charlottenlund og Aarhus - velhængte bøffer af dansk og amerikansk kvæg med diverse sideorders, bl.a. hjemmelavede pommes frites og béarnaise, samt en håndfuld forretter og desserter.

Om den nye filial af Le Sommelier forlyder det blot, at restauranten i lufthavnen bliver en mere “hverdagsagtig” version af moderrestauranten i Bredgade.