MASH – nu med flyvende bøffer

28/6 2012

 

Man må heldigvis godt drikke lidt vin, inden man skal flyve (medmindre du altså er pilot på selvsamme fly). Det er heldigt fordi, at MASH nu – kort efter en kæmpe udvidelse på Skovridderkroen – rører på sig igen, og åbner endnu en restaurant. Denne gang i Københavns Lufthavn. Med de samme fristende vine bag glasmontre og store, røde bøffer med béarnaise på menukortet. Og pludselig er to timers ventetid blevet mere interessant…

___________
 
Alting ligner sig selv. De mørklakerede træborde, spejlene på væggen, de ophægte, rå stykker kød, vinen præsenteret bagved nupudsede glasmontrer, formelle tjenere i uniformer, kød fra Danmark, USA, Argentina… Bortset fra, at priserne – udover danske kroner – også vises i euro. Vi befinder os nemlig i lufthavnen. Med udsigt til landingspladen og store fly, der kører frem og tilbage.

Samme transitfølelse mærker man, når man sider i restauranten. Der er nemlig andre regler, der skal overholdes, når man åbner restaurant i lufthavnen. Loftet må for eksempel ikke laves om. Og man må ikke lukke restauranten helt af, så vi har også ørenlyd til passagerer og den generelle buzz neden under os, mens vi sidder her på den ”fritsvævende” førstesal. Dermed er den kendte ”hule/lounge”-stemning, man normalt får i MASH’ andre filialer på Bredgade, Skovrierkroen, Århus og selvsagt ikke meget udtalt. Men det har sin egen charme. I kraft af at vi netop befinder os i lufthavnen. Den nyeste MASH på stammen er ikke en restaurant tiltænkt københavnerne – eller amagerkanerne, som jo netop er den ø, vi befinder os på. Man kan nemlig slet ikke komme ind på stedet, hvis ikke man har har et fly, man skal nå – eller lige er kommet hjem.

Jesper Boelskifte (den styrende kraft bag hele MASH-koncernen – der også ejer Sommelier og Umami i København) er vært for introduktionen til det nye sted.

Christian Melton (der kommer fra MASH på Skovridderkroen) er blevet den nye køkkenchef. Og i det hele taget er det kun gamle ansigter, man møder. Lige fra tjenere over kokke til sommelierer – og det er helt med vilje. Som et forsøg på at bibeholde den gennemgående stil hos MASH, har man kun taget folk ind, der allerede arbejder på MASH.

”Tiden er næsten sat ud af spil i en lufthavn. Der er konstant trafik af mennesker fra andre tidszoner”, siger Jesper Boelskifte, der dog ikke har planer om at holde tidligt åbent om morgenen, trods alt. ”Her i lufthavnen har vi ikke nogen bestemt målgruppe – der er åbent for alt og alle – og det er dem, der nok kommer. Alt lige fra børnefamilier, der måske skal have tre timer slået ihjel, til den travle forretningsmand, der vil nå en hurtig frokost, inden han flyver videre”.

Med 22 millioner rejsende årligt gennem Københavns Lufthavn, er det da også om at skulle holde tungen lige i munden – selvom alle nok ikke regnes med at spise der. 300 gæster regner man med at få ind på restauranten, der er løftet op til en åben 1. sal.

”Tiden er næsten sat ud af spil i en lufthavn. Der er konstant trafik af mennesker fra andre tidszoner”, siger Jesper Boelskifte, der dog ikke har planer om at holde tidligt åbent om morgenen, trods alt. ”Her i lufthavnen har vi ikke nogen bestemt målgruppe – der er åbent for alt og alle – og det er dem, der nok kommer. Alt lige fra børnefamilier, der måske skal have tre timer slået ihjel, til den travle forretningsmand, der vil nå en hurtig frokost, inden han flyver videre”.

Men placeringen i lufthavnen… Er det et tegn på, at MASH – der efterhånden kan betegne sig som en kæde, som Jepser Boelskifte da også indrømmer – har udlængsel..? Og ja, det er der noget om. MASH, der ikke kan finde mere pads til endnu en restaurant i Danmark (dér må vi skuffe dig) åbner nemlig snart en filial i udlandet, som Jesper dog ikke vil afsløre mere om nu – men snart!

Vi kommer tilbage til begrebet kæde: ”En japaner ville sige til dig, at for at have en kæde skal du have tre punkter – for at lave en linje. Så ja, vi er efterhånden blevet en kæde. Men ”kæde” behøver ikke være et negativ begreb – vi vil udfordre ordet! Vi har altid haft en vækst, der var kontrolleret og organisk – og har fulgt dén forretningsplan, som vi har lagt. Vi vil altid have hjertet med i det. Og især øjet for detaljen, som du ser på både MASH, Sommelier og Umami."
 
Oprindeligt var det faktisk slet ikke MASH’ eget initiativ at åbne i lufthavnen. De blev selv kontaktet af Københavns Lufthavn, der ønsker at bringe den såkaldte ”food&beverage”-del af lufthavnen op i højere gourmandiske lag. Og det er Jesper godt tilfreds med: ”vi har også udvidet service-bregrebet en lille smule. Vi er faktisk den første restaurant herinde, hvor man kan booke bord på forhånd. Så nu kan du for eksempel lande, reservere et bord, og for eksempel en halv time senere være sikker på, at der står et bord og venter på dig.”.
 
Det er kun tre år siden – i 2009 – at MASH åbnede sin første restaurant. Og der er åbenbart slet ikke planer om at stoppe endnu – selvom det næste eventyr ligger i udlandet…
 
 
MASH, Københavns Lufthavn
Åbnede 26. juni 2012
Åbningstider: kl. 11.30 – 21.30

MASH
1260 København K

MASH
8000 Århus C

MASH Lufthavnen
2770 Kastrup

MASH Skovriderkroen
2920 Charlottenlund

Tekst: Sandra Skriver

Foto: PR

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.