Delemad er et hit, som vi kender og elsker fra sushi-, thai- og andre etniske restauranter. Nu kommer en succesfuld restauratør på banen med sit bud på en fancy restaurant med "share food" fra mellemøsten. 

 Det er Mikkel Shafi, som sammen med sin bror, Sammy Shafi, har michelinrestauranten Kokkeriet og desuden Spisebaren i Illum, som står bag det nye sted. Manzel bliver navnet, som betyder "hjem" på arabisk. Køkkenstilen bliver libanesisk, og med Manzel er det Mikkel Shafis intention at skabe en platform, der sammenkæder hans egen dansk/arabiske baggrund.
 
New Yorker-cool og provokunstner
Indretning bliver New Yorker-cool men afslappet og er udført i samarbejde med provo-kunstneren Marco Evaristti. Alle rummene er indrettet i forskellig stil og har navne som The Dark Rose, Casablanca, The Boom Boom Room og Mustique, hvilket skal symbolisere et levende hjem med en international og dynamisk stil, hvor middagen både kan indtages i spisestuen, dagligstuen, loungen eller biblioteket.
 
Menuen vil byde på delevenlige og krydrede, libanesiske retter lavet efter oldgamle opskrifter og cocktails af mere moderne slags med mellemøstlige ingredienser som vandmelon, æble og granatæble. Cocktails fås både med og uden alkohol og serveres både fra baren og den rullende cocktailvogn, som kan komme rundt mellem bordene.
 
Manzel åbner i Rosengården 18, København K på fredag. Åbningstiderne er onsdag og torsdag fra kl. 17–24 samt fredag og lørdag fra kl. 17–02. Restauranten har også et rum til private selskaber med plads til 30 gæster.