Det kræver en hel del planlægning at flytte et italiensk landkøkken op til København. Inden Carmen og Bruno kom herop i starten af ugen, måtte folkene bag Pasta Basta på italiensk snakke sammen med Carmen og sikre, at hun havde alt, hvad hun skulle bruge i køkkenet. Carmen sendte en liste over råvarer, hun havde brug for: karl johan svampe, mortadella etc.
Og for at være på den sikre side, medbragte hun selv osteløbe, for Carmen laver nemlig selv friskost, som bruges til antipasti. Mælken er til gengæld dansk og på den måde er Italien og Danmark flettet sammen i køkkenet på Pasta Basta. Carmen bruger sine gamle opskrifter og tryller autentisk old school mamma-mad frem.
Italiens spisekammer flytter til København
Carmen og Bruno driver sammen Osteria del Teatro i Sanpiero in Bagna på grænsen mellem Toscana og Emilia Romagna. Området er kendt som Italiens spisekammer, men er med sin landlige beliggenhed ikke så turistet. Flere danskere har allerede besøgt Carmen og Brunos restaurant i forbindelse med ophold på deres køkken- og sprogskole, og det er via arrangøren af disse ophold, at Pasta Basta fik kontakt til det italienske ægtepar. Italien Information Service i Århus arrangerer ture ned til blandt andet Osteria del Teatro og de var så glade for Carmen og Brunos mad, varme og udstråling, at de satte dem i kontakt med Pasta Basta i forbindelse med deres Tour d'Italia.
På Pasta Basta har man nydt at have Carmen i køkkenet. Hun taler hele tiden, men kun på italiensk og det går faktisk fint med at kommunikere. Carmen spørger på italiensk og de danske kolleger svarer på dansk. Kollegerne i køkkenet fortæller, hvordan de ikke kan gå forbi hende uden at få stukket en ske i munden med en lækker smagsprøve, og med dejlig mad i munden, kan alle mødes på tværs af eventuelle sprogbarrierer.
Carmen og Brunos besøg er del af en række af arrangementer på Pasta Basta, hvor man inviterer forskellige italienske gæstekokke til at komme og introducere danskerne for det ægte italienske landkøkken.
Har du lyst til en aften på ægte osteria, så kan du få oplevelsen i denne uge midt i København. Mamma Carmen har retterne fra sit eget menukort i Italien med, og dem kan du vælge imellem fra d. 19. til den 25. september.
Ugen sluttes af med en stor afslutningsmiddag lørdag d. 25. september, hvor Pasta Basta, Carmen og Bruno serverer en 4 retters menu, som består af:
Antipasto: Crostone toscano Bruno
Toast med salvie, kyllingelever og ansjos
Pasta: Pasticcio di porcini
Postej af hakkede Karl Johan svampe og skinke
Secondo: Costole la parmaggiano.
Svinekotelet med hvidløg, cannellini bønner og tomatsauce
Contorno hertil:
Grøntsags lasagne med kartofler, courgetter, tomat, mozzarella og parmesan
Dolce: Pere beate Bruno.
Pærer med amaretto likør, makron, pinjekerner og druer
Til lørdagens arrangement kommer vin- og gastronomiekspert Niels Ehler og sætter italienske vine til menuen samtidig med at han fortæller livligt og inspirerende om Toscana og regionens vine. Arrangementet koster kr. 399,-
Kontakt Pasta Basta for bordsbestilling på tlf. 33 11 21 31