Just som den tidligere michelin-dessertkok Nikolaos Strangas åbner sit konditori og cakeaway og kaster macarons i forskellige farver i nakken på folk, som ninjaer kaster med kastestjerner, så lander den første bog på dansk om de små sprøde skønheder på hylderne.

Gå til makronerne
Bogen er uhyrlig appetitlig fra ende til anden. Et fikst lille format, som kagerne selv, og ud over de utallige opskrifter på macarons i forskellige faver og med forskellig smag er der også præcise anvisninger på, hvordan man går til makronerne så at sige: Hvilke køkkenredskaber du skal bruge, og hvordan man laver en macaron trin for trin. Der er også en oversigt over, hvor man kan købe de nødvendige ingredienser. Der er sågar anvisninger på, hvad man stiller op med de macarons, der måtte blive mislykket.

Bogen må siges at være den oplagte mandelgave. Og nu hvor Spiseliv allerede har dikteret fornyelse på julemiddagsbordet, kan vi lige så godt fortsætte stilen og en gang for alle få vippet kransekagen af pinden som den evige og evigt tørre og trælse nytårsaftensklokkentolv'ert. At les macarons nu både fås hos byens nye fashionable konditor OG i bogform må være det ultimative tegn, og vi udråber hermed macarons til Årets Sidste Kage. Prøv den hos Nikolaos og se at gøre ham kunsten efter med Macarons – franske fristelser, mageløse makroner i den ene hånd og piskeriset i den anden.