Selvom Mads Skov (29 år) har arbejdet i nogle af landets bedre køkkener, brænder han nemlig for det enkle, og selvom han erkender, at det kan være en udfordring, og at lommeregneren er flittigt i brug for at få det hele til at hænge sammen, så har succesen været så stor, at Mæt Café nu har fået en slags storesøster i form af Mæt Spisehus, som netop er åbnet ved Prøvehallen i Valby.

Naboen er Teater V, og til en start serveres en 3-retters teatermenu til teater- og andre gæster. Prisen er 235 kr. eller 355 kr., hvis man vil have vinmenu til. En vinmenu, som forvøvrigt er sammensat af en ægte sommelier ved navn Bo Wiedenbein. I weekenderne er der desuden åbent i dagtimerne, hvor der serveres brunch.

Inden Mads slog sig ned som restauratør arbejdede han i flere år som kok på nogle af landets finere steder, fx Røgeriet, hvor han er udlært fra, The Paul, hvor han i sine unge år var dessertkok, og som sous- og senere køkkenchef på Restaurant Olsen. Senere var han medstifter af engros grøntfirmaet Gourmet Collection, som blandt andet lever til de fleste københavnske Michelinrestauranter.

1000 spørgsmål til professoren

Og nu er han så restauratør - hvordan er det så?

“Det er sjovt, men der er også nok at se til. Nogen gange føler man, at man er med i 1000 spørgsmål til professoren, så man må huske at puste ud engang imellem, så man ikke får stress.”

Jamen fint, siden du allerede er inde i vanen Mads, så tager vi lige 1000 spørgsmål mere til professoren:

Mads Skovs tip: "Støt dem, der har stolthed ved faget."

Hvorfor blev du kok?
Det er den klassiske historie; jeg startede som opvasker, avancerede til køkkenmedhjælper og gik i lære som kok. Jeg blev bidt af branchen og blev hængende.

Hvilken slags mad laver du på din restaurant?
Ærlig, frisk og forståelig mad.

Hvilken slags mad laver du derhjemme?
Så simpelt som muligt.

Hvor har du senest været ude at spise?
På Nose2tail, som har et dejligt, ærligt og enkelt koncept. Vi fik fx gris med æble og kål, som grisen selv havde spist. Det er da til at forstå.
 
Hvilken restaurant vil du spise på næste gang?

Relæ, fordi det er super enkelt men gennemtænkt og gennemført.

Hvad er din yndlingsrestaurant?
Noma, som altid er et hit – jeg har været der 6-7 gange og det har været fantastisk hver gang. Jeg er også helt skudt i at komme på The Paul - Paul Cunningham er den bedste vært i byen.

Hvad er din mest mindeværdige madoplevelse?

Relæ, fordi jeg oplevede et mad- og vinmatch, som var lige i øjet. Det er fantastisk at opleve, når de to ting går op i en højere enhed.

Hvad er dit ældste minde om mad?
Når jeg som barn gik i urtehaven med min farfar og bagefter ind til farmor i køkkenet for at tilberede det, vi havde høstet.

Hvilken råvare synes du er mest overvurderet?
Kaviar - det er ikke pengene værd.

Hvad kunne du spise hver dag?
Pasta.

Hvad kan du ikke fordrage?
Mad som er lavet uden kærlighed.

Hvem ville du allerhelst invitere på middag?
Mine nærmeste.

Hvem vil du helst ikke spise middag med?
Med kræsne mennesker.

Har du et gastronomisk idol? Hvem?
Dem fra den lidt ældre brigade med Lauterbach i spidsen. Det er folk, der kan koge med hjertet

Hvordan synes du, det står til med gastronomien i Danmark?
De danske topkokke gør det fantastisk, men bundniveauet i branchen er for lavt.

Har du et mad/restauranttip til læserne?

Støt dem, der har stolthed ved faget.