Mads Friis bliver ny køkkenchef på mmoks

19/4 2017

 

Kim Lundvaldt stopper som køkkenchef og daglig leder hos mmoks på Kongensgade i Odense og åbner ny restaurant i Svendborg. Medejer og nuværende souschef Mads Friis Nielsen overtager ansvaret i mmoks’ køkken.

Kim Lundvaldt har spillet en central rolle for mmoks, siden restauranten for første gang slog dørene op i 2015 – i første omgang som konsulent for de unge iværksættere, inden han i november 2015 overtog ansvaret for både køkkenet og den daglige drift af restauranten. Dette samarbejde får sin afslutning til juni, hvor han tager hul på et nyt kapitel og åbner restauranten Resumé i sin hjemby Svendborg. ”Det bliver selvfølgelig vemodigt at sige farvel, for jeg har haft to rigtigt gode år her på mmoks”, fortæller Kim og fortsætter: ”Det har været en spændende udfordring at bygge noget helt nyt op fra bunden, og jeg er virkelig stolt over det, vi har opnået sammen, men jeg har også længe drømt om at åbne mit eget sted. Så da muligheden opstod, kunne jeg ikke sige nej”.

Ung souschef tager over
Ny køkkenchef bliver 23-årige Mads Friis Nielsen, som har været med helt fra begyndelsen, mens mmoks stadig blot var en idé, som han selv var med til at udtænke. Siden åbningen i 2015 har han desuden ageret souschef sideløbende med sin kokkeuddannelse, som han færdiggjorde i oktober sidste år, og han betegner sin kommende rolle som et naturligt skridt. ”Jeg kender jo både køkkenet og personalet, og jeg har selv været med til at udforme vores gastronomiske stil, så det er ikke sådan, at jeg skal revolutionere hele restauranten”, siger Mads. ”Jeg skal selvfølgelig tage mere ledelsesmæssigt ansvar, men vi har et meget fladt hierarki i køkkenet, så jeg er sikker på, det bliver en naturlig overgang”, fortsætter han, inden han giver Kim et par rosende ord med på vejen: ”Kims erfaring og rolige måde at være på har været en stor gevinst for køkkenet. Samtidig har han skabt en god og solid struktur i restauranten som helhed, hvilket gør det nemmere for os at fortsætte ud af samme spor, efter han stopper”.

Kim er også overbevist om, at Mads er klar til at løfte opgaven. ”Jeg forlader mmoks med god samvittighed, for jeg føler, vi har skabt et rigtig fint fundament”, fortæller han og fortsætter: ”Jeg har jo aldrig stået alene med ansvaret. Det er et vigtigt princip for mig, at alle i restauranten skal kunne komme til orde, og folk har været gode til at byde ind med deres forslag og ideer. Mads har udviklet sig helt ufatteligt meget både fagligt og menneskeligt, siden han i sin tid startede i lære hos mig på Munkebo Kro, og jeg er slet ikke i tvivl om, at både han og mmoks nok skal komme til at klare sig fremragende”, afslutter han.

Kim Lundvaldt har sidste arbejdsdag på mmoks 01.06.17 og åbner sin nye restaurant Resumé umiddelbart herefter. Læs mere om Restaurant Resumé HER

mmoks
5000 Odense C

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.