Fra 29. august til 20. september hylder Tivoli mad og vin og byder på mange forskellige gastro-oplevelser. Tivoli Mad & Vin Festival er noget for alle, lige fra den nysgerrige foodie til den travle børnefamilie, der savner inspiration til aftensmaden. Der er lagt op til tre uger med noget for enhver smag.

Anne Arhnung, adm. Direktør i Landbrug og Fødevarer siger:
I år giver vi københavnerne og danskerne mulighed for at komme helt tæt på det moderne landbrug, når landbrugsmaskiner i alle afskygninger ruller ind på Plænen i Tivoli lørdag. Coronakrisen har gjort det svært at invitere danskerne ud på de mange gårde, men nu bringer vi landbruget ind i byen. Det bliver en moderne høstfest, som jeg håber, publikum tager godt imod” 

Mikkel Ustrup, Nimb Operations Director, siger om festivalens fokus på dansk vin og mad:
”Den nye mad- og vinfestival er Tivolis største gæste-satsning denne sommer. Vi vil sammen med

Landbrug & Fødevarer, og nogle af de ypperste mad-og vin leverandører slå et slag for kvalitet til priser i øjenhøjde. Med festivalen håber vi, at vi kan sætte nye standarder for gastro oplevelser i Tivoli og bliver det en succes kan festivalen forhåbentligt blive en tilbagevendende begivenhed”.

Smørrebrød & store maskiner i åbningsweekenden

I åbningsweekenden den 29. og 30. august hylder Tivoli det danske smørrebrød til smørrebrødsevent på H. C. Andersen Slottet. Samme weekend skrues der op for den landlige stemning i Haven, og alle med hang til store maskiner kan glæde sig til, at landbrugsmaskiner indtager Plænen, så københavnerbørnene kan komme tæt på en traktor. Eller en nuttet kylling, hvis man mere er til det bløde og søde.

Danmarks bedste sommelier kåres

1. september er det muligt at være publikum til finalen i DM i sommelier, som bliver afholdt af Nimb og Dansk Sommelier Forening 1. september på Axelborg tæt på Tivoli i København.

Danske grøntsager og dansk vin

Med Gemyse i spidsen er der ”fra jord til bord” og bæredygtighed på menuen. Tivolis grønne restaurant har i samarbejde med Aarstiderne og danske vinproducenter skabt en langbordsmiddag i Gemyse-haven, som inspirerer til at spise mere grønt fra den danske jord og viser, hvad danske vine kan. Gemyses gastronomiske chef, Mette Dahlgaard står bag middagen, der er baseret på danske grøntsager i samarbejde med Aarstiderne og danske vinproducenter.

Krebsegilde på Plænen og prisvindende gin smagning i Rotunden på Nimb

Der er snaps & krebs og fællesspisning på menuen, når Tivoli og Fru Nimb, inspireret af vores svenske naboer, dækker langborde op med rødternede duge til stort krebsegilde søndag 6. september. I alt 200 gæster kan mæske sig i mjød, krebs, snaps og salat. Der er verdensklasse gin, når den prisvindende ginmager Henrik Hammer byder på ginsmagning i Rotunden 12. september. Her kan gæster også smage på Tivolis egen Nimb gin, der i en af de mest prestigefyldte spiritus-konkurrencer i verdenen ”The IWSC” (International Wine & Spirits Competition) har opnået bedømmelsen 94 point ud af 100. Det er ret enestående.

Vin-workshops med sommelier-profiler

Tivoli og Nimb sætter fokus på vin, især den danske vin, hvor der vil være blindsmagning med nogle af landets dygtigste sommeliers, vin-workshops og masser af mulighed for selv at smage noget af den bedste vin, Danmark og danske vinmagere kan byde på.

Chokoladefestival med stærke profiler

Lørdag den 5. september og søndag den 6. september er der chokoladefestival i Tivoli. I den anledning inviterer konditoriet Cakenhagen 5. september på det helt store chokoladeinspirerede kagebord med petits fours, fyldte chokolader og diverse kager. Lørdag er der også Afternoon Chocolate i Nimb Bar, hvor chokolade-guru Mikkel Friis-Holm har givet Cakenhagens legendariske afternoon tea et chokolade-twist.

Søndag den 6. september tryller Mike Adelsten på Cakenhagen. Mike har været på Det Danske Konditorlandshold og er dessertkok på michelin-restauranten Alchemist. Han har i samarbejde med Cakenhagens konditor skabt en 9-retters dessertmenu, der både indeholder det salte og søde. Mike anretter og præsenterer middagen på Cakenhagen.

Boder & stort marked

Under hele festivalperioden er der hyggelige boder med madtemaer fx Tagtomat med krydderurter & delikatesser, Organic Boho med fremtidsvenlig mad, NiceCream med vegansk is, Bubble Tea bod og vinbar med HJ Hansen Vin. Den 18. september danner Tivoli rammen om et madmarked med fokus på friske råvarer og danske initiativer.

Talks og workshops i Jubilæumshaven

På den lille scene i Jubilæumshaven er der forskellige oplæg. Ramus Bredahl er manden bag den anmelderroste kogebog Neurogastronomi. Han kommer forbi med en sansebar, hvor gæsterne selv kan få et indblik i, hvordan hjernen påvirker vores oplevelse af maden. ByBi lader gæsterne tappe deres egen honning og fortæller om deres socialøkonomiske virksomhed. Lene Tvedegaard fra Toftegaard Gartneri fortæller om chili og tomatens anvendelse i mad.

Børnerestaurant

I løbet af festivalen er der restaurant kun for børn i Jubilæumshaven ved Garden Deli. Her kan børnene få en sjov restaurant-oplevelse, hvor de ikke spises af med en børnemenu, men hvor de har hovedrollen som gæst. Menuen står på treretters med rejer og avokado, pankostegt kyllingebryst, majs og sweet potato fries og is til dessert.

Food tours & food truck

Tivolis charmerende food truck langer tarteletter med rejebisque, svampe eller øko hønsekød og vin over disken, og dem kan man også smage, hvis man melder sig til Tivoli Food and Drink Tour, hvor man kommer rundt i Haven og oplever, at der er lækkerier til alle i Tivoli; lige fra lobster roll med prosecco til de populære lune churros og mexicansk med tacos og margarita.

Programmet for Tivoli Mad & Vin Festival udvides løbende, og der kan ske ændringer i datoer. Tilmelding til enkeltstående events sker via tivoli.dk og nimb.dk, hvor der også vil være opdateret programinfo.