1. Mos de kogte kartofler groft med en gaffel i en stor skål. Fjern skind og evt. ben fra laksen og hak den i tern på ca. 1×1x1 cm. Du kan også gøre det finere – jeg kan godt lide de lidt grove stykker fisk.

2. Kom fisken i skålen sammen med kartoflerne, forårsløg, æg, salt og peber og rør det hurtigt sammen med melet. Jo længere du rører, jo finere moses kartoflen, så hvis du gerne vil have lidt kartoffelstykker i dellerne, skal du ikke røre det for længe.

3. Varm en pande (helst med teflon) op, kom olie på og kom fiske-massen på i klatter med en spiseske. Lad være med at røre dem indtil de har dannet skorpe. De skal stege ved middel varme, ca. 5 minutter pr. side. Spis med citron eller lime til.

Bonus-info: Fish cakes kan laves med andre slags fisk, f.eks. sej eller torsk og smager også rigtig godt koldt dagen efter på et stykke rugbrød med remoulade, tartarsauce eller bare smør. Eller varm eller kold i en burgerbolle med salat, mayo og pickles. Eller prøv at lave mini-fish cakes og server som hapser.