Øl (King Fisher, om vi må be') er naturligvis det oplagte svar. Derfor springer vi det over. Spiselivsredaktionen står nu engang ikke tilbage for et godt glas vin eller to, og det gælder også, når der er indisk på menuen. Udfordringen er at finde noget, der kan hamle op med det stærke og stærkt krydrede, og det mest oplagte valg ville nok falde på noget hvidt, meeen – enkelte røde har skam vist sig at kunne klare opgaven, sådan nogenlunde tilfredstillende i hvert fald.

Menuen lyder på: Dal (krydrede linser med karry og koriander), Raita (yoghurt med kartofler, tomater, agurker og krydderier), Samosa (sprødstegte banditter med fyld af kartofler og ærter), Kylling Tandoori (en lidt sød-syrlig og ret frisk ret med kylling marineret i yoghurt med dynger af friske løg, spidskommen og koriander), Butter Tikka Bhuna (medium stærk, karry, tikkasauce, friske tomater, garam masala, diverse grøntsager og kød efter eget valg, fx lam) og Jalfrezi (en temmelig stærk karryret med masser af chili og diverse grøntsager samt koriander). Hertil indiske ris, nan og mango chutney. Joh, det kræver vist noget vin!

Den hvide
Man kunne let falde i og tage noget sødt, fordi maden er ret stærk, men en sød vin duer ikke, fordi maden ikke kun er stærk, den er også ret sød. Vinen skal frem for alt have meget syre for at matche, at der faktisk er ret meget syre i maden også. Derudover må den gerne være lidt oxideret. Altså LIDT (sherry er en katastrofe). Og der må også gerne være tale om krydrede vine. Og frem for alt læskende vin! Læskende vine med bællepotentiale og ikke alt for friske.

Det kunne være følgende:
En chenin blanc fra Anjou, fx 'La Lune' fra Ferme de la Sansonnière (Rosforth)
En tør gewurztraminer fra Alsace evt. med en lille antydning af sødme, fx fra Domaine André Ostertag (Vinrosen)
En tysk riesling kabinett, igen: ikke for sød, gå evt. efter en halbtrocken, fx fra Schloss Sommerhausen (DWC Vin)
En vin lavet på savagnin i Jura: Den har ofte et oxideret præg og bærer tilmed det krydrede islæt i sig. Potentielt set et virkelig fint match, fx fra Stéphane Tissot (Rosforth)
En spansk hvidvin lavet på macabeu, den har både det krydrede og det syrerige, og det samme gælder en hvid bourgogne lavet på aligoté. Førstnævnte kunne fx være fra Mendahl (rosforth.dk), sidstnævnte fra Pablo Chevrot (Vinrosen).

Den røde
Tanniner er decideret et fy-ord, når det handler om indisk mad og rødvin. Du får tredje verdenskrig i mundhulen, hvis du drikker tanninrig rødvin til din inder. Gå efter tanninsvage vine som beaujolais eller rødvine fra Languedoc-Roussillon, der har været udsat for såkaldt macération carbonique, og sidstnævnte er nok det bedste bud, da førstnævnte kan være meget lette.

Det kunne være følgende:
Domaine des Foulards Rouges i Languedoc (Lieu Dit)
Chiroubles, fx 'Vin de Kav' fra Karim Vionnet (Skål)