Mormormad giver velvære
Amanda fortæller, at det for hende handler om at man tager nogle af de traditionelle retter og dyder frem som hører til en svunden tid. På Klosterkroen handler det selvfølgelig om det gode måltid, men det handler lige så meget om de rammer, man får serveret måltidet i. Der er ikke mange steder i dag, hvor der er megen tid. Hvis en gæst for et eksempel taber sin serviet, skal vi være der på sekundet med en ny, siger Amanda. Det handler om, at vi er der hele tiden for gæste og ikke for vores egen skyld, det handler om at skabe en hjemlig og hyggelig stemning. På den måde håber vi jo på, at folk ønsker at komme igen.
På Klosterkroen har de taget skridtet endnu længere, for når der er tale om klassisk dansk, skal råvarerne også være det.
”Hvis vi kan få råvarerne fra Odense, gør vi altid det og hvis vi kan få dem på Fyn er det næste skridt. Vi ønsker, at så meget som muligt skal være fra de lokale leverandører, som fx vores fisk, der hver dag bliver leveret frisk fra fiskemanden lige rundt om hjørnet, fortæller Amanda. Hilbert Kristiansen kommer med fiskene på sin cykel og i ren Morten Korch stil går han af bagdøren til køkkenet og leverer sine friske varer. Det er vigtigt, fortæller Amanda fortsat, at vi ved hvor vores råvarer kommer fra og vi dermed kan være med til at fortælle den gode historie videre. Vores stolthed er husets ovnbagte æggekage med stegt røget flæsk, let saltet flæsk og hjemmelavede flæskesvær af fynsk landgris, det havde ikke helt været det samme, hvis det havde været fra en udenlandsk gris. Vi ved at vores Gourmet Gris fra Sydfyn har haft et skønt liv og det mener vi, at man kan smage. Vi vil gerne være med til at værne om det gode danske håndværk og de gode råvarer, som vi har lige ved døren.
Vi ønsker, at folk skal kunne komme ind af døren og træde ind i en tidslomme, hvor hverdagens travlhed bliver parkeret udenfor døren, fortæller Amanda. Når man kommer herind til os, skal man bare slappe af og nyde den gode mad og den gode servering.

Der er ingen tvivl om at mormormad er med til at skabe velvære og bringer os tilbage til tider, hvor altid ikke skulle gå så stærkt som det gør i dag, det kan være én af årsagerne til at det igen er blevet et hit, udover at det selvfølgelig smager fantastisk.